ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Κρητική ποικιλία - Σταφύλι Μαντηλάρι





  Σταφύλια  Μαντηλάρι Ποικιλία σταφυλιών Μαντηλάρι

Το Μαντηλάρι είναι πολύ παλιά γηγενής  κρητική ποικιλία.  Χαρακτηριστικό  της  είναι τα  κρασιά με έντονο κόκκινο χρώμα, φρέσκια φρουτώδη  μύτη  με σκληρές τανίνες, αγριάδα στη γεύση και υψηλή οξύτητα.  Συνήθως  αναμιγνύεται με πιο μαλακά  και  στρογγυλά κρασιά όπως το Κοτσιφάλι και το Λιάτικο. Τα τελευταία χρόνια το χαρμάνι με Syrah μας δίνει ένα  πολύ ενδιαφέρον και πολύπλοκο κρασί.

Κρητική ποικιλία Κοτσιφάλι

Tο Κοτσιφάλι, μια πολύ αξιόλογη ερυθρή ποικιλία της Κρήτης, καλλιεργείται κυρίως στο Νομό Ηρακλείου.

Περισσότερα...

Κρητική συνταγή "Παπά-Μανόλης"

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Άσπρος Λαγός Eρυθρός".

Περισσότερα...

Συνοδευτικά αλλαντικά για λευκό κρασί

Γενικά τα λευκά ξηρά κρασιά ταιριάζουν με ζαμπόν (jambon) από ενιαίο κομμάτι χοιρινό μπούτι, πατέ...


Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.