ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Κρητική ποικιλία - Σταφύλι Μαντηλάρι





  Σταφύλια  Μαντηλάρι Ποικιλία σταφυλιών Μαντηλάρι

Το Μαντηλάρι είναι πολύ παλιά γηγενής  κρητική ποικιλία.  Χαρακτηριστικό  της  είναι τα  κρασιά με έντονο κόκκινο χρώμα, φρέσκια φρουτώδη  μύτη  με σκληρές τανίνες, αγριάδα στη γεύση και υψηλή οξύτητα.  Συνήθως  αναμιγνύεται με πιο μαλακά  και  στρογγυλά κρασιά όπως το Κοτσιφάλι και το Λιάτικο. Τα τελευταία χρόνια το χαρμάνι με Syrah μας δίνει ένα  πολύ ενδιαφέρον και πολύπλοκο κρασί.

ENOTRIA Λευκός Ξηρός οίνος

Ένα γοητευτικό κρασί, χαρμάνι από τρεις ποικιλίες σταφυλιού: την καθαρόαιμα Κρητική Βηλάνα κατά 70%, το παγκόσμιο Sauvignon Blanc...

Περισσότερα...

Συνοδευτικά αλλαντικά για ερυθρό κρασί

Γενικά τα βραστά, πολύ λιπαρά και αρωματικά αλλαντικά ταιριάζουν με μέτριας τανικότητας....


Περισσότερα...

Ελληνικό κρασί

 Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές  αμπελοοινικές περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, η Μακεδονία,  η Θράκη...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.