ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 
Ελληνικά οινοποιεία

 Ελληνικά οινοποιεία

 

 

Από το 1980 και μετά με τις συνεχείς προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών, τα ελληνικά κρασιά που παράγονται  είναι υψηλού επιπέδου.  Κατακτούν δε σημαντικές διακρίσεις σε  διεθνείς  διαγωνισμούς οίνου και  έχουν δυναμική εμφάνιση στις αγορές του εξωτερικού. Μεγάλες  ιδιωτικές  επιχειρήσεις οινοποιίας διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ελληνικά συνεταιριστικά οινοποιεία με σημαντικό δυναμικό σε περιοχές με ονομασία προελεύσεως έχουν βελτιώσει  σημαντικά την παραγωγή τους στον  τομέα των εμφιαλωμένων. Μικροί παραγωγοί με οικογενειακά οινοποιεία και  ιδιόκτητους αμπελώνες εστιάζουν  στην παραγωγή  ιδιαίτερων κρασιών. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας  είναι η Ελλάδα να ξανακερδίζει τη φήμη που είχαν  αποκτήσει τα κρασιά της από την αρχαιότητα.

Συνταγή: Μαριναρισμένη χοιρινή μπριζόλα

Συνδυάζεται άριστα με το κρασί Δουλουφάκη "Alargo".

Περισσότερα...

EPOCH Ερυθρός Ημίγλυκος οίνος

Ευχάριστο ημίγλυκο κρασί με αρώματα βοτάνων.

Περισσότερα...

Αμπελώνες

Το έδαφος, το κλίμα, η ποικιλία  αλλά και ο άνθρωπος είναι οι τέσσερις  καθοριστικοί παράγοντες για την ποιότητα του κρασιού.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.