ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Συνταγή για Τηγανιτή αθερίνα και καλαμάρια

Για 4 άτομα


Enotria Λευκός Δουλουφάκη

Τηγανιτή αθερίνα και καλαμάρια

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Enotria Λευκός"


Υλικά

μισό κιλό αθερίνα
μισό κιλό καλαμάρια ροδέλες
αλάτι
λεμόνι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

Πλένουμε την αθερίνα και τα καλαμάρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να σουρώσουν. Τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι που έχουμε βάλει στη φωτιά με το λάδι να κάψει. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να τηγανιστούν και όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Τα σερβίρουμε με λεμονάκι.

Ποικιλία Syrah

Το ενδιαφέρον των καλλιεργητών αλλά και των οινοποιών για αυτή την ποικιλία αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...

EPOCH Λευκός Hμίγλυκος οίνος

Ένα ευχάριστο ημίγλυκο κρασί με φρουτώδη χαρακτήρα.

Περισσότερα...

Συνοδευτικά τυριά για ροζέ κρασί

Επιλέξτε τα κατάλληλα συνοδευτικά τυριά για το ροζέ κρασί...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.