ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Συνταγή για Τηγανιτή αθερίνα και καλαμάρια

Για 4 άτομα


Enotria Λευκός Δουλουφάκη

Τηγανιτή αθερίνα και καλαμάρια

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Enotria Λευκός"


Υλικά

μισό κιλό αθερίνα
μισό κιλό καλαμάρια ροδέλες
αλάτι
λεμόνι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

Πλένουμε την αθερίνα και τα καλαμάρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να σουρώσουν. Τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι που έχουμε βάλει στη φωτιά με το λάδι να κάψει. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να τηγανιστούν και όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Τα σερβίρουμε με λεμονάκι.

Συνοδευτικά αλλαντικά για λευκό κρασί

Γενικά τα λευκά ξηρά κρασιά ταιριάζουν με ζαμπόν (jambon) από ενιαίο κομμάτι χοιρινό μπούτι, πατέ...


Περισσότερα...

ΔΑΦΝΙΟΣ Λευκός Ξηρός οίνος

Ένα εξαιρετικό κρασί, το Βιδιανό. Ενώ υπήρχε από πολύ παλιά, είχε ξεχαστεί για χρόνια, μέχρι που οι επίπονες και επίμονες προσπάθειες...

Περισσότερα...

FEMINA Λευκός Ξηρός οίνος

Ένα εξαιρετικό αρωματικό κρασί φαγητού, διάσημο κατά την εποχή της Ενετοκρατίας -μεταξύ 14ου και 16ου μ.Χ αιώνα- που εντυπωσιάζει με τη φρεσκάδα...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.