ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Παραδοσιακή Κρητική Συνταγή "Παπά-Μανόλης"

Για 4 άτομα


Άσπρος Λαγός Ερυθρός ΔουλουφάκηΚρητική συνταγή Παπα-Μανολης

Συνδυάζεται άριστα με το κρασί Δουλουφάκη "Άσπρος Λαγός Eρυθρός"



Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα ή μπούτι)
1 κιλό πατάτες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 

Σκεύη
Ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι


Πως μαγειρεύω τον "Παπά-Μανόλη"

1. Κόβω το χοιρινό κρέας σε "μπουκιές" (εάν δεν είναι ήδη κομμένο).
2. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύω.
3. Καθαρίζω και κόβω σε μεγάλο καρέ τις πατάτες.
4. Τοποθετώ το κρέας στο τηγάνι με ένα ποτήρι νερό.
5. Σιγοβράζω να πιει το νερό.
6. Σβήνω με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί "Άσπρος Λαγός Δουλουφάκη".
7. Προσθέτω τις πατάτες και λίγο νερό. 
8. Σκεπάζω το τηγάνι με το καπάκι του & σιγοβράζω για 10 λεπτά.
9. Όταν τελειώσουν τα υγρά στο τηγάνι, ρίχνω 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο.
10. Ανακατεύω και περιμένω λίγα λεπτά ώστε να ροδίσει.
11. Σερβίρω με κόκκινο ξηρό κρασί Δουλουφάκη από την ποικιλία Cabernet Sauvignon.


Καλή σας απόλαυση και εις υγείαν από την Κρήτη!



Tip
Από τη στιγμή που προσθέτω τις πατάτες, δεν ανακατεύω ξανά ώστε να μη λιώσουν και χάσουν το σχήμα τους. Απλά, κουνάω εμπρός-πίσω το τηγάνι για να μην κολλήσει το φαγητό.

Βήμα - βήμα φωτογραφίες για τη συνταγή "Παπά-Μανόλης"

Φωτογραφίες βήματα Κρητική συνταγή Παπα-Μανολης

Video συνταγής "Παπά-Μανόλης"


Ελληνικά οινοποιεία

Από το 1980 και μετά με τις συνεχείς προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών, τα ελληνικά κρασιά που παράγονται  είναι υψηλού επιπέδου.

Περισσότερα...

Είδη κρασιών

Οι τύποι των κρασιών προσδιορίζονται από κάποια συγκεριμένα κριτήρια.

Περισσότερα...

Συνοδευτικά τυριά για ερυθρό κρασί

Οι γενικοί κανόνες για τον επιτυχημένο συνδυασμό ερυθρού κρασιού και ποικιλίας τυριών είναι...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.