ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Παραδοσιακή Κρητική Συνταγή "Παπά-Μανόλης"

Για 4 άτομα


Άσπρος Λαγός Ερυθρός ΔουλουφάκηΚρητική συνταγή Παπα-Μανολης

Συνδυάζεται άριστα με το κρασί Δουλουφάκη "Άσπρος Λαγός Eρυθρός"



Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα ή μπούτι)
1 κιλό πατάτες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 

Σκεύη
Ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι


Πως μαγειρεύω τον "Παπά-Μανόλη"

1. Κόβω το χοιρινό κρέας σε "μπουκιές" (εάν δεν είναι ήδη κομμένο).
2. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύω.
3. Καθαρίζω και κόβω σε μεγάλο καρέ τις πατάτες.
4. Τοποθετώ το κρέας στο τηγάνι με ένα ποτήρι νερό.
5. Σιγοβράζω να πιει το νερό.
6. Σβήνω με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί "Άσπρος Λαγός Δουλουφάκη".
7. Προσθέτω τις πατάτες και λίγο νερό. 
8. Σκεπάζω το τηγάνι με το καπάκι του & σιγοβράζω για 10 λεπτά.
9. Όταν τελειώσουν τα υγρά στο τηγάνι, ρίχνω 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο.
10. Ανακατεύω και περιμένω λίγα λεπτά ώστε να ροδίσει.
11. Σερβίρω με κόκκινο ξηρό κρασί Δουλουφάκη από την ποικιλία Cabernet Sauvignon.


Καλή σας απόλαυση και εις υγείαν από την Κρήτη!



Tip
Από τη στιγμή που προσθέτω τις πατάτες, δεν ανακατεύω ξανά ώστε να μη λιώσουν και χάσουν το σχήμα τους. Απλά, κουνάω εμπρός-πίσω το τηγάνι για να μην κολλήσει το φαγητό.

Βήμα - βήμα φωτογραφίες για τη συνταγή "Παπά-Μανόλης"

Φωτογραφίες βήματα Κρητική συνταγή Παπα-Μανολης

Video συνταγής "Παπά-Μανόλης"


Κρητική συνταγή "Παπά-Μανόλης"

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Άσπρος Λαγός Eρυθρός".

Περισσότερα...

Συνταγή: Μαριναρισμένη χοιρινή μπριζόλα

Συνδυάζεται άριστα με το κρασί Δουλουφάκη "Alargo".

Περισσότερα...

ENOTRIA Λευκός Ξηρός οίνος

Ένα γοητευτικό κρασί, χαρμάνι από τρεις ποικιλίες σταφυλιού: την καθαρόαιμα Κρητική Βηλάνα κατά 70%, το παγκόσμιο Sauvignon Blanc...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.