ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

"Sangiovese" Ερυθρός Δουλουφάκη 2014

Οίνος Επιτραπέζιος

Εκτυπώστε ή αποθηκεύστε σε PDF!Ετικέτα κρασιού Συνταγή

SANGIOVESE Ερυθρό Ξηρό κρασί

 

Ο οινοποιός εμπνεύστηκε αυτό το συνδυασμό της ποικιλίας Sangiovese (70%) με το Cabernet Sauvignon (30%) από τις ιταλικές οινολογικές σπουδές του. Ο ήλιος και η ζέστη του Μεσογειακού κλίματος δίνουν σε αυτό το κρασί ωριμότητα και όγκο, καθώς και ιδιότυπο κρητικό χαρακτήρα.

 

Στις Δαφνές του Ηρακλείου Κρήτης, σε υψόμετρο 350 μέτρων.


 

Κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. H ζύμωση γίνεται στους 24 με 28°C.


 

Το κρασί ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για δώδεκα μήνες. Χρησιμοποιούνται βαρέλια καινούρια, δεύτερης και τρίτης χρήσης.


 

Αλκοόλ: 13,7% vol
Υπολειμματικά σάκχαρα: 1,7 gr/lt
Ολική οξύτητα: 5,8 gr/lt
Ολικό θειώδες: 135 mg/lt


 

750ml


 

Το κρασί έχει κάθε δυνατότητα να παλαιώσει δέκα χρόνια.


 

Πικάντικες νότες από καπνό, κεράσι, μαύρη σοκολάτα και αρώματα Κρητικών βοτάνων. Πυκνή δομή με βελούδινες τανίνες. Αρώματα από πολύπλοκα μαύρα φρούτα να κυριαρχούν στον ουρανίσκο και μακριά επίγευση.


 

Σερβίρεται σε θερμοκρασία 17°C και είναι ιδανικός συνδυασμός με κόκκινο κρέας, κυνήγι, πλούσιες σάλτσες ή σκληρό κίτρινο τυρί.




Sangiovese Δουλουφάκη, Διακρίσεις

Sangiovese Red Awards

Year Country Competition/Degustation Vintage Distinction
2008 France Challenge International du Vin 2004 Bronze medal

 

Συνοδευτικά αλλαντικά για ροζέ κρασί

Ένα φρέσκο ροζέ κρασί μπορεί να σερβιριστεί με ποικιλία ήπιων σε γεύση αλλαντικών...


Περισσότερα...

Κρητική ποικιλία Μοσχάτο Λευκό (Σπίνας)

Το Μοσχάτο Σπίνας είναι κλώνος του Μοσχάτου  και παίρνει το όνομά του από την κοινότητα της Σπίνας  στην επαρχία Σελίνου του Ηρακλείου.

Περισσότερα...

ΑΣΠΡΟΣ ΛΑΓΟΣ Λευκός Ξηρός οίνος

Ένα μοναδικό λευκό κρασί από την κορυφαία κρητική ποικιλία Βιδιανό, φυτεμένη στο εξαιρετικό αμπελοτόπι...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.