ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

"Enotria" Ερυθρός Δουλουφάκη 2018

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη «ΚΡΗΤΗ»

Εκτυπώστε ή αποθηκεύστε σε PDF!Ετικέτα κρασιού Συνταγή

ENOTRIA Ερυθρό Ξηρό κρασί

«Ενότρια» σημαίνει «Γη του Οίνου».

 

Ένα χαριτωμένο, απλό και ευκολόπιοτο κρασί που εκφράζει την γοητεία της καθημερινότητας στην Κρήτη. Είναι χαρμάνι από δύο γηγενείς παμπάλαιες ποικιλίες σταφυλιού της Κρήτης, το Λιάτικο και το Κοτσιφάλι, που «παντρεύονται» με επιτυχία με το διεθνές Syrah. Το Syrah συμμετέχει με 60%, το Κοτσιφάλι με 30%, ενώ το Λιάτικο με 10%.

Στις Δαφνές του Ηρακλείου Κρήτης, σε υψόμετρο 350 μέτρων.

 

Κλασική ερυθρή οινοποίηση, σε θερμοκρασία 24 με 28°C. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, αλλά ξεχωριστά για κάθε ποικιλία σταφυλιού.

 

Αλκοόλ: 13,19 % vol
Υπολειμματικά σάκχαρα: 2,4 gr/lt
Ολική οξύτητα: 4,9 gr/lt
Ολικό θειώδες: 80 mg/lt

 

187ml, 375ml, 750ml

 

Μπορεί να παλαιώσει πολύ όμορφα μέχρι 3 έτη.

 

Πολύ ωραίο ρουμπινί χρώμα, είναι ακόμα πολύ νεανικό. Η ποικιλιακή τυπικότητα διατηρείται στο πληθωρικό άρωμα κόκκινων φρούτων, που συνοδεύεται από διακριτικές φυτικές και ζωικές νύξεις, καθώς και κομψές νότες πιπεριού. Η γεύση είναι φρέσκια και φρουτώδης, με υψηλή οξύτητα και τανίνες μέτριου όγκου και στιβαρότητας. Ενδιαφέρον και ευκολόπιοτο κρασί, με εξαιρετική ισορροπία και απολαυστική επίγευση.

 

Σερβίρεται σε θερμοκρασία 17°C. Κατεξοχήν συνοδός ζυμαρικών με κιμά, διαπρέπει ιδίως με κιμά κουνελιού, αγριοκάτσικου ή φραγκόκοτας. Συνοδεύει ιδανικά φακές κοκκινιστές ή φακές με κρητικό απάκι. Πολύ ωραίος συνδυασμός είναι και με κουνέλι ή λαγό στιφάδο, με μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί και με μουσακά. Θα διαπρέψει επίσης με σουτζουκάκια σμυρνέικα με κόκκινη σάλτσα, ενώ σε εποχές ήπιων θερμοκρασιών -που μπορείς να απολαύσεις πλούσιες και έντονες γεύσεις- η οξύτητά του το κάνει να ταιριάζει εξαιρετικά με το λίπος ενός αντικριστού αρνιού. 

Enotria ερυθρός Δουλουφάκη, Διακρίσεις και σημειώσεις Γευσιγνωσίας

Enotria Red Awards

Year Country Competition/Degustation Vintage Distinction
2017 Greece Thessaloniki I.W.S.C. 2016 Silver medal
2016 U.K. Decanter 2014 Bronze medal
2013 Greece Thessaloniki I.W.S.C. 2012 Silver medal
2004 Greece Thessaloniki I.W.S.C. 2003 Silver medal
2003 France Challenge International du Vin 2001 Gold medal
 

Enotria Red Tasting Notes

Tasted in Country Tasted by Published on Vintage Wine tasting notes
2016 U.K. International Wine Competition www.decanter.com 2014 Nose of plums, pepper, raisiny fruit and cinnamon. Juicy cherry, pure and light with slight spice on the finish. An international style. Wine for protein.

Αμπελώνες

Το έδαφος, το κλίμα, η ποικιλία  αλλά και ο άνθρωπος είναι οι τέσσερις  καθοριστικοί παράγοντες για την ποιότητα του κρασιού.

Περισσότερα...

Κρητική συνταγή: Τσιγαριαστό αρνί με πατάτες

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Enotria Ροζέ".

Περισσότερα...

Συνοδευτικά τυριά για το κρασί

Επιλέξτε τα κατάλληλα συνοδευτικά τυριά για το κρασί που θα σερβίρετε...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.