ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ


Οινοποίηση

 
Οινοποίηση
Οινοποίηση λέμε τις  διαδικασίες που  οδηγούν από το σταφύλι στο κρασί. Με την εκχύλιση (παραμονή φλούδας και χυμού σε επαφή για κάποιο διάστημα) παίρνουμε τις χρωστικές ουσίες που δίνουν δηλαδή και το χρώμα στο κρασί.  Αν δεν γίνει η εκχύλιση και αφαιρέσουμε αμέσως τη φλούδα τότε θα πάρουμε λευκά κρασιά ακόμα και αν τα σταφύλια είναι κόκκινα π.χ. Μοσχοφίλερο. Η βασική λοιπόν διαφορά μεταξύ ερυθρής και λευκής οινοποίησης είναι η  παραμονή της φλούδας και του χυμού των σταφυλιών σε επαφή.  Όταν η εκχύλιση είναι σύντομη μπορεί να μας δώσει ροζέ κρασιά.



Εμφιάλωση κρασιού
Ελληνικά οινοποιεία
Κρητικά οινοποιεία
Ελληνικό κρασί
Κρητικό κρασί

Συνοδευτικά τυριά για ερυθρό κρασί

Οι γενικοί κανόνες για τον επιτυχημένο συνδυασμό ερυθρού κρασιού και ποικιλίας τυριών είναι...

Περισσότερα...

ENOTRIA Ερυθρός Ξηρός οίνος

Ένα χαριτωμένο, απλό και ευκολόπιοτο κρασί που εκφράζει την γοητεία της καθημερινότητας στην Κρήτη. Είναι χαρμάνι από δύο γηγενείς...

Περισσότερα...

Αμπελώνες

Το έδαφος, το κλίμα, η ποικιλία  αλλά και ο άνθρωπος είναι οι τέσσερις  καθοριστικοί παράγοντες για την ποιότητα του κρασιού.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.