ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ


Οινοποίηση

 
Οινοποίηση
Οινοποίηση λέμε τις  διαδικασίες που  οδηγούν από το σταφύλι στο κρασί. Με την εκχύλιση (παραμονή φλούδας και χυμού σε επαφή για κάποιο διάστημα) παίρνουμε τις χρωστικές ουσίες που δίνουν δηλαδή και το χρώμα στο κρασί.  Αν δεν γίνει η εκχύλιση και αφαιρέσουμε αμέσως τη φλούδα τότε θα πάρουμε λευκά κρασιά ακόμα και αν τα σταφύλια είναι κόκκινα π.χ. Μοσχοφίλερο. Η βασική λοιπόν διαφορά μεταξύ ερυθρής και λευκής οινοποίησης είναι η  παραμονή της φλούδας και του χυμού των σταφυλιών σε επαφή.  Όταν η εκχύλιση είναι σύντομη μπορεί να μας δώσει ροζέ κρασιά.



Εμφιάλωση κρασιού
Ελληνικά οινοποιεία
Κρητικά οινοποιεία
Ελληνικό κρασί
Κρητικό κρασί

Κρητική ποικιλία Λιάτικο

Κρητική ποικιλία που καλλιεργείται ιδιαίτερα στο νομό Ηρακλείου και Λασιθίου και  χρησιμοποιείται για την παραγωγή  των οίνων ΠΟΠ  Δαφνές και ΠΟΠ Σητεία.

Περισσότερα...

ALARGO Ερυθρός Ξηρός οίνος

Ένα θερμό και φρουτώδες 100% Syrah από την Κρήτη, που συνδυάζει το Κρητικό με το Μεσογειακό ταμπεραμέντο. Διαθέτει τα πάντα για να κατακτήσει...

Περισσότερα...

Συνταγή για πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

Συνδυάζεται άριστα με ένα πλατώ από κρητικά τυριά και το κρασί σας.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.