ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 


Οινοποίηση

 
Οινοποίηση
Οινοποίηση λέμε τις  διαδικασίες που  οδηγούν από το σταφύλι στο κρασί. Με την εκχύλιση (παραμονή φλούδας και χυμού σε επαφή για κάποιο διάστημα) παίρνουμε τις χρωστικές ουσίες που δίνουν δηλαδή και το χρώμα στο κρασί.  Αν δεν γίνει η εκχύλιση και αφαιρέσουμε αμέσως τη φλούδα τότε θα πάρουμε λευκά κρασιά ακόμα και αν τα σταφύλια είναι κόκκινα π.χ. Μοσχοφίλερο. Η βασική λοιπόν διαφορά μεταξύ ερυθρής και λευκής οινοποίησης είναι η  παραμονή της φλούδας και του χυμού των σταφυλιών σε επαφή.  Όταν η εκχύλιση είναι σύντομη μπορεί να μας δώσει ροζέ κρασιά.



Εμφιάλωση κρασιού
Ελληνικά οινοποιεία
Κρητικά οινοποιεία
Ελληνικό κρασί
Κρητικό κρασί

Είδη κρασιών

Οι τύποι των κρασιών προσδιορίζονται από κάποια συγκεριμένα κριτήρια.

Περισσότερα...

Κρητική ποικιλία Βιδιανό

Κρητική γηγενής ποικιλία που αναβίωσε χάρη στηv προσπάθεια των νέων οινοποιών και  καλλιεργείται πλέον μονοποικιλιακά κυρίως στην περιοχή του Ηρακλείου.

Περισσότερα...

Κρητική Ποικιλία Malvasia

Διάσημο κρητικό κρασί  την εποχή της Ενετοκρατίας.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.