ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Συνταγή για Μπαρμπούνια τηγανιτά

Για 4 άτομα


Sauvignon Blanc Δουλουφάκη

Μπαρμπούνια τηγανιτά

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Sauvignon Blanc"



Υλικά

ένα κιλό μπαρμπούνια
αλάτι
σιμιγδάλι ψιλό
λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψάρια μας από λέπια και εντόσθια.
Τα πλένουμε, τα αλατίζουμε μέσα έξω και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν  πολύ καλά. Δεν πρέπει να μείνει καθόλου νερό στα ψάρια για να γίνουν τραγανά και να μη νοτίσουν όταν τα πανάρουμε.

Τα περνάμε από το σιμιγδάλι και τηγανίζουμε σε μπόλικο, καυτό λάδι, βάζοντάς τα λίγα-λίγα στο τηγάνι και αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Τα σερβίρουμε ζεστά σε πιατέλα στρωμένη με τρυφερά φύλλα μαρουλιού και φέτες από λεμόνι.

Κρασί & Φαγητό

Το αρμονικό πάντρεμα φαγητού και κρασιού είναι σημαντικό γιατί αναδεικνύονται οι γεύσεις και μεγαλώνει η απόλαυση.

Περισσότερα...

Οινοποιία-Οινοποίηση

Οινοποίηση λέμε τις  διαδικασίες που  οδηγούν από το σταφύλι στο κρασί.

Περισσότερα...

ΔΑΦΝΙΟΣ Ερυθρός Ξηρός οίνος

Ένα θαυμάσιο και ιδιότυπο κρασί, που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στους «ψαγμένους» καταναλωτές και στους...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.