ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Συνταγή για Μπαρμπούνια τηγανιτά

Για 4 άτομα


Sauvignon Blanc Δουλουφάκη

Μπαρμπούνια τηγανιτά

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Sauvignon Blanc"



Υλικά

ένα κιλό μπαρμπούνια
αλάτι
σιμιγδάλι ψιλό
λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψάρια μας από λέπια και εντόσθια.
Τα πλένουμε, τα αλατίζουμε μέσα έξω και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν  πολύ καλά. Δεν πρέπει να μείνει καθόλου νερό στα ψάρια για να γίνουν τραγανά και να μη νοτίσουν όταν τα πανάρουμε.

Τα περνάμε από το σιμιγδάλι και τηγανίζουμε σε μπόλικο, καυτό λάδι, βάζοντάς τα λίγα-λίγα στο τηγάνι και αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Τα σερβίρουμε ζεστά σε πιατέλα στρωμένη με τρυφερά φύλλα μαρουλιού και φέτες από λεμόνι.

Συνταγή: Πιλάφι με γαρίδες

Συνδυάζεται άριστα με το κρασί Δουλουφάκη "Δάφνιος  Λευκός".

Περισσότερα...

Συνταγή: Κεφτέδες με μακαρόνια

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Δάφνιος  Ερυθρός".

Περισσότερα...

ALARGO Ερυθρός Ξηρός οίνος

Ένα θερμό και φρουτώδες 100% Syrah από την Κρήτη, που συνδυάζει το Κρητικό με το Μεσογειακό ταμπεραμέντο. Διαθέτει τα πάντα για να κατακτήσει...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.