ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Συνταγή για Τηγανιτή αθερίνα και καλαμάρια

Για 4 άτομα


Enotria Λευκός Δουλουφάκη

Τηγανιτή αθερίνα και καλαμάρια

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Enotria Λευκός"


Υλικά

μισό κιλό αθερίνα
μισό κιλό καλαμάρια ροδέλες
αλάτι
λεμόνι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

Πλένουμε την αθερίνα και τα καλαμάρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να σουρώσουν. Τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι που έχουμε βάλει στη φωτιά με το λάδι να κάψει. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να τηγανιστούν και όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Τα σερβίρουμε με λεμονάκι.

ΑΦΡΩΔΗΣ Λευκός Οίνος Δουλουφάκη

Αφρώδες κρασί από Βιδιανό, μια εξαιρετική κρητική ποικιλία που δίνει ξηρά κρασιά υψηλού επιπέδου...

Περισσότερα...

Ελληνικό κρασί

 Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές  αμπελοοινικές περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, η Μακεδονία,  η Θράκη...

Περισσότερα...

Ποικιλία Chardonnay

Λευκή ποικιλία από τις πιο σημαντικές και διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.