ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Συνταγή για Κεφτέδες με μακαρόνια

Για 6 άτομα


Δάφνιος Ερυθρός Δουλουφάκη

Κεφτέδες με μακαρόνια

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Δάφνιος  Ερυθρός"



Υλικά για τη σάλτσα

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
3/4 κούπας  ελαιόλαδο                     
αλάτι-πιπέρι
4 κούπες ψιλοκομμένη ντομάτα


Υλικά για τα κεφτεδάκια

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
ψίχα 1/3 ψωμιού
αλάτι - πιπέρι
2 κ.σ. λάδι
μαϊντανό
άνηθο

500 γρ. σπαγγέτι


Εκτέλεση

1. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τριμμένο καρότο σε μία μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέστε τις ντομάτες, αλατίστε και σιγοβράστε το για 35 λεπτά  περίπου ώστε να δέσουν.
2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και πλάστε τα  κεφτεδάκια. Προαιρετικά μπορείτε να τα βουτήξετε σε ένα μπολ με φρυγανιά τριμμένη.
3. Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι λίγα-λίγα μέχρι να ροδίσουν και βγάζετε τα πρώτα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν καλά.
4. Βράστε τα μακαρόνια al dente, ανακατέψτε τα με τη σάλτσα και τοποθετήστε τα  κάτω από τα κεφτεδάκια.

ΗΛΙΟΣ Ερυθρός Γλυκός οίνος

Ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο κρασί γεμάτο αρώματα και γεύσεις, φτιαγμένο από λιαστά σταφύλια, αποκλειστικά...

Περισσότερα...

EPOCH Λευκός Hμίγλυκος οίνος

Ένα ευχάριστο ημίγλυκο κρασί με φρουτώδη χαρακτήρα.

Περισσότερα...

Συνοδευτικά τυριά για λευκό κρασί

Υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες για τον επιτυχημένο συνδυασμό λευκού κρασιού και ποικιλίας τυριών, που θα σας βοηθήσουν...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.