ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Συνταγή για Κανελόνια με κιμά

Για 6 άτομα


Enotria Ερυθρός Δουλουφάκη

Κανελόνια με κιμά

Συνδυάζεται άριστα με το κρασί Δουλουφάκη "Εnotria Eρυθρός"



Υλικά

500 γρ. κανελόνια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαϊντανό
250 γρ. κιμά
1 κουταλιά αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
ρίγανη, βασιλικό, αλατοπίπερου, μοσχοκάρυδο
παρμεζάνα
φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
ελαιόλαδο
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
βούτυρο



Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
2. Ρίχνουμε τον κιμά και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι, το ζωμό και τα μπαχαρικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
3. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, την φρυγανιά και το αυγό. Τα ανακατεύουμε και γεμίζουμε με αυτά τα κανελόνια.
4. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε 500 γρ. σάλτσα ντομάτας και βάζουμε τα κανελόνια.  Πασπαλίζουμε με τυρί και μικρά κομματάκια βούτυρο.
5. Καλύπτουμε τα κανελόνια με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200° για 40 λεπτά.

Συνταγή: Τηγανιτή αθερίνα και καλαμάρια

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Enotria Λευκός".

Περισσότερα...

Κρητικό κρασί

Στην Κρήτη υπάρχουν σημαντικοί σε έκταση αμπελώνες. Καλλιεργούνται οι  γηγενείς ποικιλίες Βηλάνα, Κοτσιφάλι...

Περισσότερα...

Συνταγή: Μοσχαρίσιες μπριζόλες

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Άσπρος Λαγός Ερυθρός".

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.