ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ


Γενικά τα βραστά, πολύ λιπαρά και αρωματικά αλλαντικά ταιριάζουν με μέτριας τανικότητας ερυθρά κρασιά όπως ο Δάφνιος Ερυθρός Δουλουφάκη από την κρητική ποικιλία Λιάτικο.
Ποικιλία αλλαντικών για ερυθρό κρασί


Συνοδευτικά αλλαντικά για ερυθρό κρασί

Αλλαντικά με έντονη γεύση μπαχαρικών πρέπει να συνδυάζονται με ανάλογα βαρελάτα ερυθρά ξηρά κρασιά, με πλούσιες τανίνες, όπως για παράδειγμα τον Άσπρο Λαγό Ερυθρό Δουλουφάκη, από την ποικιλία Cabernet Sauvignon.

Πολύ ωραίο συνδυασμό αποτελεί ένα ερυθρό ξηρό κρασί με τη μορταδέλα (mortadella), το πιπεράτο ζαμπόν (jambon), το πατέ (pâté) από συκώτι και τα βραστά λουκάνικα, χωριάτικα ή Φραγκφούρτης. Τα τηγανιτά λουκάνικα, αναλόγως της σύνθεσής τους,  (χοιρινά, πρόβεια, βοδινά) θα ταίριαζαν με ευκολία με ένα πικάντικο ερυθρό κρασί.

Επίσης, καπνιστά αλλαντικά με γεμάτη γεύση συνοδεύουν επιτυχώς ένα ερυθρό, πλούσιο κρασί.

Τα αλλαντικά αέρος είναι καλύτερα να μη συνδυάζονται με ερυθρά κρασιά, λόγω της μεγάλης οξύτητάς τους.

Τέλος, το μαγειρεμένο κρητικό απάκι (αρωματισμένο καπνιστό χοιρινό ψαρονέφρι) μπορεί να συνοδεύσει επιτυχώς ένα παλαιωμένο ερυθρό κρασί από Λιάτικο.


Δείτε προτεινόμενα συνοδευτικά τυριά για ερυθρό κρασί ή συνοδευτικά αλλαντικά για ροζέ κρασί.

ENOTRIA Ροζέ Ξηρός οίνος

Ένα σαγηνευτικό ροδόχρωμο κρασί, χαρμάνι δύο ποικιλιών: το αυθεντικά κρητικό Κοτσιφάλι κατά 60%...

Περισσότερα...

Κρητική ποικιλία Βιδιανό

Κρητική γηγενής ποικιλία που αναβίωσε χάρη στηv προσπάθεια των νέων οινοποιών και  καλλιεργείται πλέον μονοποικιλιακά κυρίως στην περιοχή του Ηρακλείου.

Περισσότερα...

Κρητική συνταγή "Παπά-Μανόλης"

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Άσπρος Λαγός Eρυθρός".

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.