ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Γενικά τα βραστά, πολύ λιπαρά και αρωματικά αλλαντικά ταιριάζουν με μέτριας τανικότητας ερυθρά κρασιά όπως ο Δάφνιος Ερυθρός Δουλουφάκη από την κρητική ποικιλία Λιάτικο.
Ποικιλία αλλαντικών για ερυθρό κρασί


Συνοδευτικά αλλαντικά για ερυθρό κρασί

Αλλαντικά με έντονη γεύση μπαχαρικών πρέπει να συνδυάζονται με ανάλογα βαρελάτα ερυθρά ξηρά κρασιά, με πλούσιες τανίνες, όπως για παράδειγμα τον Άσπρο Λαγό Ερυθρό Δουλουφάκη, από την ποικιλία Cabernet Sauvignon.

Πολύ ωραίο συνδυασμό αποτελεί ένα ερυθρό ξηρό κρασί με τη μορταδέλα (mortadella), το πιπεράτο ζαμπόν (jambon), το πατέ (pâté) από συκώτι και τα βραστά λουκάνικα, χωριάτικα ή Φραγκφούρτης. Τα τηγανιτά λουκάνικα, αναλόγως της σύνθεσής τους,  (χοιρινά, πρόβεια, βοδινά) θα ταίριαζαν με ευκολία με ένα πικάντικο ερυθρό κρασί.

Επίσης, καπνιστά αλλαντικά με γεμάτη γεύση συνοδεύουν επιτυχώς ένα ερυθρό, πλούσιο κρασί.

Τα αλλαντικά αέρος είναι καλύτερα να μη συνδυάζονται με ερυθρά κρασιά, λόγω της μεγάλης οξύτητάς τους.

Τέλος, το μαγειρεμένο κρητικό απάκι (αρωματισμένο καπνιστό χοιρινό ψαρονέφρι) μπορεί να συνοδεύσει επιτυχώς ένα παλαιωμένο ερυθρό κρασί από Λιάτικο.


Δείτε προτεινόμενα συνοδευτικά τυριά για ερυθρό κρασί ή συνοδευτικά αλλαντικά για ροζέ κρασί.

Συνοδευτικά αλλαντικά για ροζέ κρασί

Ένα φρέσκο ροζέ κρασί μπορεί να σερβιριστεί με ποικιλία ήπιων σε γεύση αλλαντικών...


Περισσότερα...

ΑΣΠΡΟΣ ΛΑΓΟΣ Ερυθρός Ξηρός οίνος

Ένα κορυφαίο ερυθρό κρασί από την Κρήτη που προσφέρει και εκφράζει όλη τη θέρμη και το Μεσογειακό ταμπεραμέντο...

Περισσότερα...

FEMINA Λευκός Ξηρός οίνος

Ένα εξαιρετικό αρωματικό κρασί φαγητού, διάσημο κατά την εποχή της Ενετοκρατίας -μεταξύ 14ου και 16ου μ.Χ αιώνα- που εντυπωσιάζει με τη φρεσκάδα...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.