ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Γενικά τα βραστά, πολύ λιπαρά και αρωματικά αλλαντικά ταιριάζουν με μέτριας τανικότητας ερυθρά κρασιά όπως ο Δάφνιος Ερυθρός Δουλουφάκη από την κρητική ποικιλία Λιάτικο.
Ποικιλία αλλαντικών για ερυθρό κρασί


Συνοδευτικά αλλαντικά για ερυθρό κρασί

Αλλαντικά με έντονη γεύση μπαχαρικών πρέπει να συνδυάζονται με ανάλογα βαρελάτα ερυθρά ξηρά κρασιά, με πλούσιες τανίνες, όπως για παράδειγμα τον Άσπρο Λαγό Ερυθρό Δουλουφάκη, από την ποικιλία Cabernet Sauvignon.

Πολύ ωραίο συνδυασμό αποτελεί ένα ερυθρό ξηρό κρασί με τη μορταδέλα (mortadella), το πιπεράτο ζαμπόν (jambon), το πατέ (pâté) από συκώτι και τα βραστά λουκάνικα, χωριάτικα ή Φραγκφούρτης. Τα τηγανιτά λουκάνικα, αναλόγως της σύνθεσής τους,  (χοιρινά, πρόβεια, βοδινά) θα ταίριαζαν με ευκολία με ένα πικάντικο ερυθρό κρασί.

Επίσης, καπνιστά αλλαντικά με γεμάτη γεύση συνοδεύουν επιτυχώς ένα ερυθρό, πλούσιο κρασί.

Τα αλλαντικά αέρος είναι καλύτερα να μη συνδυάζονται με ερυθρά κρασιά, λόγω της μεγάλης οξύτητάς τους.

Τέλος, το μαγειρεμένο κρητικό απάκι (αρωματισμένο καπνιστό χοιρινό ψαρονέφρι) μπορεί να συνοδεύσει επιτυχώς ένα παλαιωμένο ερυθρό κρασί από Λιάτικο.


Δείτε προτεινόμενα συνοδευτικά τυριά για ερυθρό κρασί ή συνοδευτικά αλλαντικά για ροζέ κρασί.

Συνταγή: Τηγανιτή αθερίνα και καλαμάρια

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Enotria Λευκός".

Περισσότερα...

Ποικιλία Cabernet Sauvignon

Το Cabernet Sauvignon είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των  ερυθρών ποικιλιών.

Περισσότερα...

Πως κάνουμε γευσιγνωσία οίνου - Είναι τέχνη!

Η γευσιγνωσία είναι η γνωριμία με το κρασί που δοκιμάζουμε, η αντίληψη του χαρακτήρα του χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.