ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Ένα φρέσκο ροζέ κρασί μπορεί να σερβιριστεί με ποικιλία ήπιων σε γεύση αλλαντικών, βραστών ή μαγειρεμένων. Τα αλλαντικά που συνοδεύουν ροζέ κρασί θα πρέπει να μην είναι πολύ λιπαρά, ούτε καπνιστά με έντονα αρώματα μπαχαρικών. 


Ποικιλία αλλαντικών για ροζέ κρασί

Συνοδευτικά αλλαντικά για ροζέ κρασί 
Το κρητικό απάκι (αρωματισμένο καπνιστό χοιρινό ψαρονέφρι), ωμό και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες, σαν τσιγαρόχαρτο σχεδόν, ταιριάζει πολύ ωραία με ένα μεστό ροζέ κρασί, όπως το Enotria Ροζέ Δουλουφάκη.


Δείτε προτεινόμενα συνοδευτικά τυριά για ροζέ κρασί ή συνοδευτικά αλλαντικά για λευκό κρασί.

Κρητική ποικιλία Μαντηλάρι

Το Μαντηλάρι είναι πολύ παλιά γηγενής  κρητική ποικιλία.

Περισσότερα...

Ποικιλία Sangiovese

Το Sangiovese είναι ποικιλία που του ταιριάζουν τα θερμά και ξηρά κλίματα.

Περισσότερα...

Συνοδευτικά αλλαντικά για λευκό κρασί

Γενικά τα λευκά ξηρά κρασιά ταιριάζουν με ζαμπόν (jambon) από ενιαίο κομμάτι χοιρινό μπούτι, πατέ...


Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.