ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ


Ένα φρέσκο ροζέ κρασί μπορεί να σερβιριστεί με ποικιλία ήπιων σε γεύση αλλαντικών, βραστών ή μαγειρεμένων. Τα αλλαντικά που συνοδεύουν ροζέ κρασί θα πρέπει να μην είναι πολύ λιπαρά, ούτε καπνιστά με έντονα αρώματα μπαχαρικών. 


Ποικιλία αλλαντικών για ροζέ κρασί

Συνοδευτικά αλλαντικά για ροζέ κρασί 
Το κρητικό απάκι (αρωματισμένο καπνιστό χοιρινό ψαρονέφρι), ωμό και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες, σαν τσιγαρόχαρτο σχεδόν, ταιριάζει πολύ ωραία με ένα μεστό ροζέ κρασί, όπως το Enotria Ροζέ Δουλουφάκη.


Δείτε προτεινόμενα συνοδευτικά τυριά για ροζέ κρασί ή συνοδευτικά αλλαντικά για λευκό κρασί.

Κρητική ποικιλία Κοτσιφάλι

Tο Κοτσιφάλι, μια πολύ αξιόλογη ερυθρή ποικιλία της Κρήτης, καλλιεργείται κυρίως στο Νομό Ηρακλείου.

Περισσότερα...

Κρητική Ποικιλία Malvasia

Διάσημο κρητικό κρασί  την εποχή της Ενετοκρατίας.

Περισσότερα...

Πως κάνουμε γευσιγνωσία οίνου - Είναι τέχνη!

Η γευσιγνωσία είναι η γνωριμία με το κρασί που δοκιμάζουμε, η αντίληψη του χαρακτήρα του χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.