ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Γενικά τα λευκά ξηρά κρασιά ταιριάζουν με ζαμπόν (jambon) από ενιαίο κομμάτι χοιρινό μπούτι, πατέ (pâté), μορταδέλα (mortadella), βραστά ή τηγανιτά λουκάνικα.


Ποικιλία αλλαντικών για λευκό κρασί
Συνοδευτικά αλλαντικά για λευκό κρασίΤα λευκά κρασιά με υψηλή οξύτητα συνοδεύονται με επιτυχία από αλμυρά αλλαντικά ή αλλαντικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος.

Επίσης, ένα λευκό κρασί με αρκετά υψηλή οξύτητα μπορεί να συνδυαστεί με ασφάλεια με ένα αλλαντικό αέρος, όπως σαλάμι αέρος, παλαιωμένο χοιρομέρι, λούζα, παστουρμά,  τσορίθο (chorizo), προσούτο (prosciutto), χαμόν (jamón), κόπα (copa) ή λόμο (lomo). Σε αυτά τα αλλαντικά ταιριάζει καλύτερα ένα εύρωστο λευκό βαρελάτο κρασί με μεγάλη οξύτητα, όπως ένα κρασί της ποικιλίας Βιδιανό, ζυμωμένο σε βαρέλι, ο Άσπρος Λαγός Λευκός Δουλουφάκη.

Ένα αρωματικό λευκό κρασί, όπως το Femina Δουλουφάκη από την ποικιλία Malvasia di Candia Aromatica,  μπορεί να σερβιριστεί συνοδεία ενός ελαφριού σε γεύση ζαμπόν (jambon).
Τέλος, το κρητικό απάκι (αρωματισμένο καπνιστό χοιρινό ψαρονέφρι) μαγειρεμένο στο τηγάνι συνοδεύει επιτυχώς ένα πλούσιο λευκό κρασί.

Δείτε προτεινόμενα συνοδευτικά τυριά για λευκό κρασί ή συνοδευτικά αλλαντικά για ερυθρό κρασί.

Συνταγή: Πιλάφι με γαρίδες

Συνδυάζεται άριστα με το κρασί Δουλουφάκη "Δάφνιος  Λευκός".

Περισσότερα...

Συνταγή: Κεφτέδες με μακαρόνια

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Δάφνιος  Ερυθρός".

Περισσότερα...

ALARGO Ερυθρός Ξηρός οίνος

Ένα θερμό και φρουτώδες 100% Syrah από την Κρήτη, που συνδυάζει το Κρητικό με το Μεσογειακό ταμπεραμέντο. Διαθέτει τα πάντα για να κατακτήσει...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.