ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Συνταγή για Πιλάφι με γαρίδες

Για 4 άτομα


Δουλουφάκη Δάφνιος  Λευκός

Πιλάφι με γαρίδες

Συνδυάζεται άριστα με το κρασί Δουλουφάκη "Δάφνιος  Λευκός"


Υλικά

1 κιλό γαρίδες
1 φλυτζανάκι λάδι
1 1/2 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ξύσμα λεμονιού
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

1. Πλύντε τις γαρίδες και αφαιρέστε τα κεφάλια και το κέλυφος, αφήνοντας στη θέση τους τις ουρές. Αφαιρέστε με μια οδοντογλυφίδα το αντεράκι και βράστε τις για 8 λεπτά στο νερό όπου έχετε βάλει μισό λεμόνι  μέχρι να κοκκινίσουν. Στραγγίξτε τες και κρατήστε το ζουμί.
2. Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, ρίξτε και σοτάρετε το κρεμμύδι και το ρύζι. Προσθέστε το ζουμί που κρατήσατε από τις γαρίδες και το ξύσμα λεμονιού και  αφήστε το ρύζι να φουσκώσει. Προσθέστε στο τέλος αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού.
3. Σερβίρετε το ρύζι με τις γαρίδες τριγύρω.

Κρητική συνταγή "Παπά-Μανόλης"

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Άσπρος Λαγός Eρυθρός".

Περισσότερα...

Κρασί & Φαγητό

Το αρμονικό πάντρεμα φαγητού και κρασιού είναι σημαντικό γιατί αναδεικνύονται οι γεύσεις και μεγαλώνει η απόλαυση.

Περισσότερα...

ENOTRIA Ερυθρός Ξηρός οίνος

Ένα χαριτωμένο, απλό και ευκολόπιοτο κρασί που εκφράζει την γοητεία της καθημερινότητας στην Κρήτη. Είναι χαρμάνι από δύο γηγενείς...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.