ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 


Είδη κρασιών

Είδη κρασιών




Οι τύποι των κρασιών προσδιορίζονται από τα εξής κριτήρια:

1. Το χρώμα τους
2. Την περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα
3. Την περιεκτικότητά τους σε διοξείδιο του άνθρακα







  ΤΥΠΟΙ ΟΙΝΩΝ  
ΧΡΩΜΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΑΚΧΑΡΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΟΣ
ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΗΣΥΧΟΣ
ΡΟΖΕ ΗΜΙΞΗΡΟΣ ΗΜΙΑΦΡΩΔΗΣ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ
  ΓΛΥΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ- ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ



Οινοποιία-Οινοποίηση

Οινοποίηση λέμε τις  διαδικασίες που  οδηγούν από το σταφύλι στο κρασί.

Περισσότερα...

Κρασί & Φαγητό

Το αρμονικό πάντρεμα φαγητού και κρασιού είναι σημαντικό γιατί αναδεικνύονται οι γεύσεις και μεγαλώνει η απόλαυση.

Περισσότερα...

Εμφιάλωση κρασιού

Είναι το τελευταίο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας  και περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που γίνονται στο χώρο του εμφιαλωτηρίου.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.