ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 


Κρασί & Φαγητό - Το ταίριασμαΤο αρμονικό πάντρεμα φαγητού και κρασιού είναι σημαντικό γιατί  αναδεικνύονται οι γεύσεις και μεγαλώνει η απόλαυση.  Η επιλογή και ο συνδυασμός που  θα κάνουμε εξαρτάται κυρίως από τις προσωπικές μας προτιμήσεις οι οποίες υπερέχουν έναντι όλων των κανόνων. Ωστόσο, υπάρχει μια κοινή λογική και μια ευρύτερη αποδοχή σε ορισμένες αρχές.Κρασί & Φαγητό

1. Το κρασί και το φαγητό για να συνδυαστούν αρμονικά πρέπει να έχουν παρόμοιο γευστικό χαρακτήρα. Ελαφρά μαγειρεμένα φαγητά,  ταιριάζουν καλύτερα με "λεπτά" κρασιά. Φαγητά μαγειρεμένα με βαριές και έντονες σάλτσες, συνδυάζονται με έντονα και πλούσια στη γεύση κρασιά.
2. Τα θαλασσινά  ταιριάζουν με λευκά κρασιά. Όσο πιο λιπαρά είναι τα ψάρια τόσο χρειάζονται κρασιά με  μεγαλύτερη οξύτητα.
3.  Τα κρεατικά συνδυάζονται  συνήθως με κόκκινα κρασιά. Οι ταννίνες των ερυθρών κρασιών ισορροπούν με τις πρωτείνες του κόκκινου κρέατος. Τα λευκά κρέατα όπως τα πουλερικά χρειάζονται λευκά ή ροζέ κρασιά.
4. Στα τυριά επίσης  προσπαθούμε να ταιριάξουμε την ένταση των γεύσεων.  Έτσι απαλά στη γεύση τυριά συνδυάζονται με απαλά κρασιά και έντονα κρασιά με έντονα γευστικά τυριά.  Το σερβίρισμα του κρασιού επίσης είναι σημαντικό και μπορεί να αναδείξει το κρασί, αλλά και το αντίθετο, μπορεί και να το αδικήσει. Έτσι, χρειάζεται προσοχή στη σειρά με την οποία δοκιμάζουμε τα κρασιά, στη θερμοκρασία, στο ποτήρι, αλλά και στη μετάγγιση.


Γευσιγνωσία οίνου
Συνταγές

ΔΑΦΝΙΟΣ Ερυθρός Ξηρός οίνος

Ένα θαυμάσιο και ιδιότυπο κρασί, που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στους «ψαγμένους» καταναλωτές και στους...

Περισσότερα...

Συνοδευτικά αλλαντικά για ροζέ κρασί

Ένα φρέσκο ροζέ κρασί μπορεί να σερβιριστεί με ποικιλία ήπιων σε γεύση αλλαντικών...


Περισσότερα...

SAUVIGNON BLANC Λευκός Ξηρός οίνος

Sauvignon Blanc με μια πινελιά Κρήτης! Το ζεστό κλίμα εμπλουτίζει το άρωμα και δίνει στο κρασί σώμα και ψυχή, χωρίς να απομακρύνει τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.