ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 


Ελληνικοί Αμπελώνες
Αμπελώνες

Το έδαφος, το κλίμα, η ποικιλία,  αλλά και ο άνθρωπος είναι οι τέσσερις  καθοριστικοί παράγοντες για την ποιότητα του κρασιού. Το αμπέλι έχει τεράστια σημασία για το κρασί που θα παραχθεί. Το θέμα της ανεύρεσης του ιδανικού τόπου για κάθε ποικιλία απασχολεί από παλιά τους αμπελουργούς. Το κλίμα είναι αυτό που σε πρώτη εκτίμηση προσδιορίζει την εγκατάσταση του αμπελώνα και την ποικιλία που θα φυτευτεί.  Ο ελληνικός αμπελώνας  έχει ως χαρακτηριστικό του ένα  μεγάλο αριθμό μικροπεριοχών με ιδιαίτερο οικοσύστημα (έδαφος - κλίμα - ποικιλία αμπέλου). Επίσης σπάνια τα ελληνικά αμπέλια  είναι  ενιαία: συνήθως είναι διάσπαρτα στο χώρο και η συνέχεια τους διακόπτεται από άλλες καλλιέργειες. Το γλυκό μεσογειακό κλίμα της Ελλάδας με τους μαλακούς χειμώνες και τα ηλιόλουστα καλοκαίρια που διαφοροποιείται από την επίδραση των διπλανών βουνών ή της κοντινής θάλασσας, δίνει στους αμπελώνες  χαρακτήρα μοναδικού μικροκλίματος.

 

Δείτε τις ποικιλίες σταφυλιών

Η τέχνη της δοκιμασίας οίνων

Η γευσιγνωσία είναι η γνωριμία με το κρασί που δοκιμάζουμε, η αντίληψη του χαρακτήρα του χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας.

Περισσότερα...

Συνταγή: Παστίτσιο

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Enotria Ροζέ".

Περισσότερα...

ΑΦΡΩΔΗΣ Λευκός Οίνος Δουλουφάκη

Αφρώδες κρασί από Βιδιανό, μια εξαιρετική κρητική ποικιλία που δίνει ξηρά κρασιά υψηλού επιπέδου...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.