ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Ο τρύγος του 2018 για το οινοποιείο Δουλουφάκη

 
 

Ο τρύγος του 2018 για το οινοποιείο Δουλουφάκη
Μετά από ένα βροχερό και κρύο 2017, βιώσαμε έναν ξηρό και ήπιο χειμώνα το 2018 με ελάχιστες βροχοπτώσεις.
Ωστόσο, οι αμπελώνες μας δεν αντιμετώπισαν υδατικό στρες για δύο λόγους:
Πρώτον, έχουν δημιουργήσει βαθύ ριζικό σύστημα και, δεύτερον, εφαρμόσαμε ελεγχόμενη άρδευση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Αυτή η «ξηρασία» στην πραγματικότητα μας χάρισε μια εύκολη χρονιά χωρίς ασθένειες που προκαλούνται συνήθως από την υγρασία.

Ο ήπιος χειμώνας οδήγησε σε πολύ πρώιμη ωρίμανση των σταφυλιών. Αρχές Ιουλίου είχαμε τα πρώτα σημάδια περκασμού.
Ο τρύγος ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου, δηλαδή 17 ημέρες νωρίτερα από το μέσο όρο.
Το Sauvignon Blanc, το Chardonnay, το Μοσχάτο, το Λιάτικο ήταν τα πρώτα σταφύλια που έπρεπε να συγκομιστούν και λίγο αργότερα το Βιδιανό, το Ασύρτικο, το Malvasia.
Καθώς ο τρύγος εξελισσόταν, ο ήπιος Αύγουστος είχε ως αποτέλεσμα μια ομαλή ωρίμανση για τις κόκκινες ποικιλίες όπως Syrah, Cabernet Sauvignon και Κοτσιφάλι με συνέπεια να είναι πολύ πλούσιες σε φαινολικές ενώσεις. Οι ποικιλίες αυτές άρχισαν να ωριμάζουν σταδιακά από τις 15 έως τις 30 Αυγούστου.
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, συγκομίστηκε το Μανδηλάρι, γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου, καθώς είναι γνωστό για την όψιμη ωρίμανσή του.

Τώρα πλέον που όλα τα βαρέλια και οι δεξαμενές είναι γεμάτες κρασί, μπορούμε να καθίσουμε και να χαλαρώσουμε ... τουλάχιστον για λίγο!


Δείτε κριτικές και αξιολογήσεις για τα κρασιά Δουλουφάκη

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.