ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 


Νέα κυκλοφορία: Αφρώδης οίνος Δουλουφάκη

Αφρώδης οίνος Δουλουφάκη από ΒιδιανόΈνα ολοκαίνουργιο αφρώδες κρασί -100% από Βιδιανό- ήρθε να προστεθεί στη γκάμα κρασιών που παράγει το οινοποιείο μας, με την ελπίδα να κατακτήσει την αγάπη και την προτίμηση των καταναλωτών.

Τα αφρώδη κρασιά άρχισαν όχι απλώς να γίνονται αποδεκτά στην Ελλάδα, αλλά και να αποκτούν πιστούς οπαδούς. Έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται ο σημαντικός ρόλος τους και στο τραπέζι, ενώ ο απλοϊκός ρόλος των μέτριων σε ποιότητα αφρωδών κρασιών, έχει προ πολλού ξεπεραστεί. Επίσης, καθώς το Βιδιανό έχει αναδειχθεί σε ποικιλία σταφυλιού «star» της Κρήτης και με πολύ μεγάλη πλέον αναγνώριση και εκτίμηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο οινοποιός Νίκος Δουλουφάκης προχώρησε στην παραγωγή αφρώδους οίνου από αυτή την ποικιλία, και μάλιστα με τη λεγόμενη Méthode Traditionnelle.

Αυτό, λοιπόν, το νέο αφρώδες κρασί, χαρούμενο, λαμπερό και υπερήφανο... ήρθε για να αναδείξει μια ακόμα διάσταση του Βιδιανού και να τονίσει την απολαυστική προσωπικότητα και τις γαστρονομικές δυνατότητες των αφρωδών κρασιών.

Να τονιστεί ότι το κρασί παράγεται αυστηρά και αποκλειστικά με την παραδοσιακή μέθοδο που ακολουθείται στην Καμπανία της Βορειοανατολικής Γαλλίας και παράγει τη διάσημη Σαμπάνια. Η Méthode Traditionnelle, με άλλα λόγια, αποτελεί ένα καθοριστικό προτέρημα στην επίτευξη φινέτσας, πολυπλοκότητας και υψηλής ποιότητας στους αφρώδεις οίνους.

Το αφρώδες κρασί Δουλουφάκη παράγεται από 100% Βιδιανό, προέρχεται από σταφύλια του τρύγου 2013, ενώ παρέμεινε με τις οινολάσπες του (sur lies fines) για δύο χρόνια. Η εκπωμάτιση (dégorgement) -απαραίτητο στάδιο της Méthode Traditionnelle- έγινε το Μάϊο του 2016 επιλέγοντας το liqueur d'expedition ώστε να έχουμε ένα κρασί Brut.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον αφρώδη οίνο Δουλουφάκη εδώ.

Επίσης, μπορείτε να …τεστάρετε τις γνώσεις σας σχετικά με τους αφρώδεις οίνους, απλά συμπληρώνοντας αυτό το Quiz!

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.