ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 
Τρύγος 2016 στους Αμπελώνες Δουλουφάκη

Η φετινή χρονιά ήταν πολύ καλή καλλιεργητικά. Το καλοκαίρι ως τώρα εξελίσσεται δροσερό, τα φυσιολογικά για τον Ιούλιο μελτέμια κράτησαν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι, τα σταφύλια αναπτύσσονται ομαλά και έχουν καλές ωριμότητες. Έπειτα από συνεχείς δειγματοληψίες προσδιορίζουμε τα επίπεδα σακχάρων, οξύτητας και φαινολικής ωριμότητας, ώστε να τρυγήσουμε τα σταφύλια την κατάλληλη ώρα.

Φέτος ξεκινήσαμε τον τρύγο στις 4 Αυγούστου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Ξεκινήσαμε με τις ποικιλίες Chardonnay και το Μοσχάτο Λευκό (Σπίνας), όπως και πέρυσι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Malvasia di Candia Aromatica, Sauvignon Blanc και το Λιάτικο.

Ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας, θα συνεχίσουμε με το Βιδιανό, τη Βηλάνα, το Κοτσιφάλι, το Syrah και το Cabernet Sauvignon. Τέλος, ο φετινός τρύγος αναμένεται να ολοκληρωθεί με το Μαντηλάρι.

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.