ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Τίποτα δεν πάει χαμένο στο οινοποιείο!


To οινοποιείο είναι μια επιχείρηση φιλική προς το περιβάλλον.
Τίποτε δεν είναι άχρηστο η βλαβερό.  Ότι  απόρριμμα προκύψει κατά την διάρκεια παραγωγής του κρασιού από το τρύγο έως και την εμφιάλωση, ανακυκλώνεται ή ξαναμπαίνει στην διατροφική αλυσίδα με διάφορους τρόπους!
Στη διάρκεια του τρυγητού που βρισκόμαστε τώρα, τα σταφύλια αποραγίζονται  και τα τσάμπουρα μπαίνουν σε μεγάλα  καλάθια. Επειδή τα τσάμπουρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ζωοτροφή, τα προσφέρουμε στους βοσκούς!

Αρκετοί βοσκοί από τα γύρω χωριά έρχονται στο οινοποιείο και φορτώνουν τα καλάθια  με τα τσάμπουρα για να τα μεταφέρουν στα μαντριά τους .
Εκλεκτή τροφή λοιπόν για τα πρόβατα και τις κατσίκες και τίποτα δεν είναι άχρηστο!

Τα δε υλικά συσκευασίας (φιάλες, χαρτοκιβώτια κλπ ) που μας είναι άχρηστα, τοποθετούνται όλα    στους μπλε κάδους για να μπουν  στο κύκλο παραγωγής και να χρησιμοποιηθούν πάλι.

Γιατί  η ανακύκλωση δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής αλλά αντίθετα διαρκής υποχρέωση στα παιδιά μας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.