ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Ολοκληρώθηκε ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διοργανώθηκε το τριήμερο 12-14 Μαρτίου 2012 από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ), σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου & Οίνου (OIV). Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 35 διακεκριμένους γευσιγνώστες, αξιολόγησε 614 δείγματα από την Ελλάδα και άλλες 8 χώρες και απένειμε μετάλλια στα κρασιά που απέσπασαν τις υψηλότερες βαθμολογίες. Ανάμεσα στα κρασιά που διακρίθηκαν ήταν και ο Άσπρος Λαγός  2009, που έλαβε  χρυσό μετάλλιο. Το βραβείο αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει την ποιότητα που έχει κάνει δημοφιλή τον Άσπρο Λαγό.


Τρία βραβεία  ακόμα από τα κρασιά του Οινοποιείου Δουλουφάκη  βραβεύτηκαν με το ασημένιο μετάλλιο: Άσπρος  Λαγός  Βιδιανό 2011,   Enotria λευκός 2011 και  Syrah 2009 .

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.