ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 
Κρητικά κρασιά Δουλουφάκη

Η οικογένεια Δουλουφάκη

Τα κρασιά Δουλουφάκη παράγονται στις Δαφνές Ηρακλείου, ένα χωριό κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης. Σε αυτό το μέρος, το 1930, πρώτος ο παππούς Δημήτρης Δουλουφάκης αρχίζει επαγγελματικά την παραγωγή οίνων σε παλιά πατητήρια. Σήμερα, η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται από τον εγγονό του, Νίκο Δουλουφάκη. Ο Νίκος, έχοντας σπουδάσει Οινολογία στην Ιταλία και με τη διαρκή υποστήριξη της οικογένειάς του αλλά και της ομάδας εργαζομένων στο οινοποιείο, προσπαθεί επιτυχώς να αναδείξει τη μοναδικότητα των κρητικών κρασιών σε όλο τον κόσμο. Η οικογενειακή παράδοση τείνει να συνεχιστεί, καθώς οι δύο γιοι του Νίκου σπουδάζουν Οινολογία. 
Διαβάστε περισσότερα...

Η περιοχή των Δαφνών

Το οινοποιείο Δουλουφάκη βρίσκεται στην Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Το νησί μας έχει μακρόχρονη και συνεχή ιστορία στην αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού, η οποία ξεκινάει 4000 χρόνια πριν. Το οινοποιείο και οι αμπελώνες μας βρίσκονται στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης των Δαφνών, για την οποία υπάρχουν ιστορικές αναφορές σχετικά με την παραγωγή του περίφημου Malvasia οίνου. Γενικά, στην Κρήτη οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές κάθε χρόνο. Το ξηρό κλίμα δεν επιτρέπει πολλές ασθένειες στα αμπέλια και μας διευκολύνει να παράγουμε ποιοτικό προϊόν μη επιβαρυμένο από φυτοφάρμακα.  Διαβάστε περισσότερα...

Οι κρητικές ποικιλίες

Οι περισσότερες κρητικές ποικιλίες σταφυλιών είναι λευκές. Το Βιδιανό είναι μια full body ποικιλία η οποία δίνει πολύ ωραία φρέσκα κρασιά, καθώς και πολύ καλά κρασιά με ζύμωση σε βαρέλι. Στις λευκές ποικιλίες  ανήκει και η Βηλάνα, η Malvasia και το Μοσχάτο. Υπάρχουν μόνο τρεις ερυθρές ποικιλίες σταφυλιών: Το Λιάτικο, το Κοτσιφάλι και το Μαντηλάρι. Το Λιάτικο καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στην περιοχή μας και χαρακτηρίζεται ως "Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης - Δαφνές". Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και φινετσάτη ερυθρή ποικιλία, που εκπλήσσει με τη διαφορετικότητά της. Το Κοτσιφάλι συνήθως οινοποιείται σε χαρμάνια με το Syrah. Έχουμε επιλέξει να καλλιεργούμε και διεθνείς ποικιλίες όπως Syrah και Cabernet Sauvignon, ποικιλίες που έχουν εγκλιματιστεί πλήρως στην περιοχή μας και μας δίνουν πολύ καλά κρασιά.  Διαβάστε περισσότερα...

 

Οι αμπελώνες Δουλουφάκη

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες μας βρίσκονται σε υψόμετρο 350 περίπου μέτρων και η καλλιέργειά τους γίνεται χειρωνακτικά ή με μηχανικά μέσα. Είναι έκτασης 200 στρεμμάτων και βρίσκονται εντός της αμπελουργικής ζώνης των Δαφνών, στην Κρήτη.
Όμως, εκτός από τα ιδιόκτητα αμπέλια, προμηθευόμαστε σταφύλια και από αγρότες που βρίσκονται στην περιοχή μας, με τους οποίους έχουμε μακρόχρονη και σταθερή συνεργασία. Οι αμπελώνες  αυτοί  είναι έκτασης  250 στρεμμάτων και είναι υπό την επίβλεψη μας, ώστε να παίρνουμε σταφύλια άριστης ποιότητος.  Διαβάστε περισσότερα...




Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

Τα κρασιά Δουλουφάκη

Στο οινοποιείο παράγουμε και εμφιαλώνουμε τους οίνους μας, με τη βοήθεια τελευταίας τεχνολογίας τεχνολογικού εξοπλισμού και κατάλληλα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού. Παράγουμε 16 ετικέτες, κυρίως ξηρά κρασιά, αλλά και ημίγλυκα, φυσικώς γλυκό κρασί από λιαστά σταφύλια και αφρώδη οίνο.
Κάποια από τα κρασιά που εμφιαλώνουμε είναι:
- Η ετικέτα "Enotria", σε λευκό, ροζέ και ερυθρό κρασί, μια σειρά από blend ντόπιων και ξένων ποικιλιών.
- Η ετικέτα "Dafnios", μονοποικιλακά κρασιά από Βιδιανό δεξαμενής και Λιάτικο ωρίμανσης σε βαρέλι, αντίστοιχα.
- Η ετικέτα "Άσπρος Λαγός", επίσης μονοποικιλιακοί οίνοι από Βιδιανό ωρίμανσης σε βαρέλι και Cabernet Sauvignon ωρίμανσης σε βαρέλι, αντίστοιχα.



Δείτε όλα τα κρασιά μας

Οι διεθνείς βραβεύσεις του οινοποιείου Δουλουφάκη

Τα κρητικά κρασιά Δουλουφάκη έχουν βραβευτεί σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου, όπως τον Decanter στην Αγγλία, τον TEXSOM International Wine Awards στις Η.Π.Α. ή τον Sakura στην Ιαπωνία. Επιπρόσθετα, κάποιες πολύ γνωστές ιστοσελίδες αξιολόγησης οίνων συνήθως αξιολογούν με βαθμολογίες ως και 91/100 τα κρασιά μας, όπως το αμερικανικό site του Robert Parker. Διάσημοι οινοδημοσιογράφοι έχουν γράψει για τον μοναδικό χαρακτήρα των κρητικών κρασιών, όπως ο Βρετανός Andrew Jefford και ο Αμερικανός Mark Squires.



Δείτε αναλυτικά τις διακρίσεις


Για οποιαδήποτε απορία έχετε, μη διστάσετε!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Η ιστοσελίδα μας έχει φτιαχτεί για να σας είναι χρήσιμη! Δείτε εδώ κάποια από τα πιο χρήσιμα σημεία της...
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.