ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 
Κράτηση για ξενάγηση στο οινοποιείο και γευσιγνωσία οίνου Κρήτη

Γευσιγνωσίες κρητικών κρασιών ΔουλουφάκηΤο οινοποιείο Δουλουφάκη βρίσκεται στις Δαφνές Ηρακλείου, στην Κρήτη. Το οινοποιείο μας είναι επισκέψιμο. Μπορείτε να έρθετε, (κατόπιν συνεννόησης) για να σας δείξουμε το χώρο του οινοποιείου και τον τρόπο παραγωγής  των κρητικών κρασιών μας.
Στην αίθουσα γευσιγνωσίας μπορείτε να δοκιμάσετε τα κρασιά μας, να γνωρίσετε τα  χαρακτηριστικά τους και να μιλήσουμε για τις ποικιλίες των σταφυλιών και τον κρητικό αμπελώνα.

 
Επισκέψιμες μέρες & ώρες στο Οινοποιείο Δουλουφάκη

Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-15:30, έπειτα από ραντεβού. Είμαστε κλειστά κατά τις επίσημες αργίες.
Στις 10:00, 12:00 και 14:00 υπάρχουν προγραμματισμένες ξεναγήσεις, οπότε εάν επιλέξετε αυτές τις ώρες θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε καλύτερα!

Είμαστε κλειστά κατά τις επίσημες αργίες.

✔ Μιλάμε Ελληνικά και Αγγλικά.

✔ Διαθέτουμε άνετο χώρο στάθμευσης.

✔ Υπάρχει χρέωση γευσιγνωσίας 5€ ανά άτομο (ενήλικες).

✔ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ αξιολόγηση:
    Διαβάστε κριτικές σε Google, Facebook, TripAdvisor.Δείτε πληροφορίες για τη γευσιγνωσία οίνου
Δείτε οδηγίες πως να έρθετε στο οινοποιείο
Κάντε κράτηση για ξενάγηση στο οινοποιείο και γευσιγνωσία οίνου


Παρακαλούμε κλείστε το ραντεβού σας τουλάχιστον μια μέρα προτού έρθετε στο οινοποιείο μας.

Κατά την επίσκεψή σας στο οινοποιείο, θα προτιμούσατε:
Καταναλώστε το κρασί με μέτρο... Δυο λόγια για τη γευσιγνωσία οίνου

Για μια επιτυχημένη γευστική δοκιμή κρασιών είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν ορισμένα βήματα συγκεκριμένης και ειδικής τεχνικής για την εξέταση της όψης, των αρωμάτων και των γευστικών χαρακτηριστικών του κρασιού, με αποτέλεσμα όλη η διαδικασία να βασίζεται σε τρία κυρίως σημεία: την οπτική, την οσφρητική και τη γευστική εξέταση.

Κατόπιν αυτών και των όποιων εκτιμήσεων γίνονται κατά τη διάρκειά τους, δημιουργείται μια γενική αίσθηση που αφήνει το δοκιμαζόμενο κρασί, η «γενική εντύπωση», που αφορά στη συνολική εικόνα του κρασιού και ανάμεσα σε άλλα στο κατά πόσο είναι τυπικό της ποικιλίας και της περιοχής από όπου προέρχεται, στην εκτίμηση του δυναμικού παλαίωσής του,  κ.α.

Οι Αγγλοσάξονες οινολάτρες, «παίζοντας» με τις λέξεις που αρχίζουν με το γράμμα S, αναφέρονται σε αυτή τη διαδικασία ως "Τα έξι S":  Setup, Seeing, Swirling, Sniffing, Slurping, Spitting, που σημαίνουν αντίστοιχα: ετοιμασία του χώρου γευσιγνωσίας, παρατήρηση, ανακίνηση, οσμή, στροβίλισμα στο στόμα (αίσθηση γεύσης) και φτύσιμο του κρασιού.

Γευσιγνωσίες Κρητικών Κρασιών στο ΟινοποιείοSelected photo © thevivalavita.com  

Δείτε αυτό το video γευσιγνωσίας από τον Andreas Larsson, παγκοσμίως καλύτερο σομελιέ 2007
Δοκιμάζει με 100% τυφλή γευσιγνωσία τον FEMINA Λευκό Ξηρό οίνο 2015.
Το Femina φτιάχνεται από 100% σταφύλια Malvasia di Candia Aromatica, που καλλιεργούνται στους αμπελώνες μας στην Κρήτη.Συνοδευτικά τυριά για το κρασί

Επιλέξτε τα κατάλληλα συνοδευτικά τυριά για το κρασί που θα σερβίρετε...

Περισσότερα...

Ελληνικά οινοποιεία

Από το 1980 και μετά με τις συνεχείς προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών, τα ελληνικά κρασιά που παράγονται  είναι υψηλού επιπέδου.

Περισσότερα...

ENOTRIA Λευκός Ξηρός οίνος

Ένα γοητευτικό κρασί, χαρμάνι από τρεις ποικιλίες σταφυλιού: την καθαρόαιμα Κρητική Βηλάνα κατά 70%, το παγκόσμιο Sauvignon Blanc...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.