ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ


Γευσιγνωσίες κρητικών κρασιών Δουλουφάκη

Γευσιγνωσίες Κρητικών Κρασιών στο Οινοποιείο 

Το οινοποιείο Δουλουφάκη βρίσκεται στις Δαφνές Ηρακλείου, στην Κρήτη. Το οινοποιείο μας είναι επισκέψιμο. Μπορείτε να έρθετε (κατόπιν συνεννόησης) για να σας δείξουμε το χώρο του οινοποιείου και τον τρόπο παραγωγής  των κρητικών κρασιών μας.
Στην αίθουσα γευσιγνωσίας μπορείτε να δοκιμάσετε τα κρασιά μας, να γνωρίσετε τα  χαρακτηριστικά τους και να μιλήσουμε για τις ποικιλίες των σταφυλιών και τον κρητικό αμπελώνα.

Κράτηση για ξενάγηση στο οινοποιείο και γευσιγνωσία οίνου Κρήτη
Επισκέψιμες μέρες & ώρες στο Οινοποιείο Δουλουφάκη

Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-15:30, έπειτα από ραντεβού. Είμαστε κλειστά κατά τις επίσημες αργίες.
Στις 10:00, 12:00 και 14:00 υπάρχουν προγραμματισμένες ξεναγήσεις, οπότε εάν επιλέξετε αυτές τις ώρες θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε καλύτερα!

Υπάρχει χρέωση γευσιγνωσίας 5€ ανά άτομο.
Μιλάμε Ελληνικά και Αγγλικά.


Δείτε πληροφορίες για τη γευσιγνωσία οίνου
Δείτε οδηγίες πως να έρθετε στο οινοποιείο


Καταναλώστε το κρασί με μέτρο... Κάντε κράτηση για επίσκεψη στο οινοποιείο Δουλουφάκη



Δυο λόγια για τη γευσιγνωσία οίνου


Για μια επιτυχημένη γευστική δοκιμή κρασιών είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν ορισμένα βήματα συγκεκριμένης και ειδικής τεχνικής για την εξέταση της όψης, των αρωμάτων και των γευστικών χαρακτηριστικών του κρασιού, με αποτέλεσμα όλη η διαδικασία να βασίζεται σε τρία κυρίως σημεία: την οπτική, την οσφρητική και τη γευστική εξέταση.

Κατόπιν αυτών και των όποιων εκτιμήσεων γίνονται κατά τη διάρκειά τους, δημιουργείται μια γενική αίσθηση που αφήνει το δοκιμαζόμενο κρασί, η «γενική εντύπωση», που αφορά στη συνολική εικόνα του κρασιού και ανάμεσα σε άλλα στο κατά πόσο είναι τυπικό της ποικιλίας και της περιοχής από όπου προέρχεται, στην εκτίμηση του δυναμικού παλαίωσής του,  κ.α.

Οι Αγγλοσάξονες οινολάτρες, «παίζοντας» με τις λέξεις που αρχίζουν με το γράμμα S, αναφέρονται σε αυτή τη διαδικασία ως "Τα έξι S":  Setup, Seeing, Swirling, Sniffing, Slurping, Spitting, που σημαίνουν αντίστοιχα: ετοιμασία του χώρου γευσιγνωσίας, παρατήρηση, ανακίνηση, οσμή, στροβίλισμα στο στόμα (αίσθηση γεύσης) και φτύσιμο του κρασιού.


Δείτε αυτό το video γευσιγνωσίας από τον Andreas Larsson, παγκοσμίως καλύτερο σομελιέ 2007
Δοκιμάζει με 100% τυφλή γευσιγνωσία το FEMINA Λευκό Ξηρό οίνο 2015.
Το Femina φτιάχνεται από 100% σταφύλια Malvasia di Candia Aromatica, που καλλιεργούνται στους αμπελώνες μας στην Κρήτη.