ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;

Γευσιγνωσία Κρασιού Δαφνές Ηράκλειο Κρήτη Ελλάδα

Το οινοποιείο Δουλουφάκη παράγει και εμφιαλώνει εξαιρετικά κρασιά από ντόπιες ποικιλίες αλλά και διεθνείς. Πιο αντιπροσωπευτικές είναι το Λιάτικο και το Βιδιανό, κρητικές ποικιλίες από τις οποίες ο οινοποιός παράγει πολλές διαφορετικές ετικέτες, συμπεριλαμβάνοντας κρασιά ζυμωμένα σε βαρέλι αλλά και ζυμωμένα σε πιθάρι, όπως παλιά.

Όταν έρθετε, μπορείτε να ξεναγηθείτε στο χώρο του οινοποιείου και τον τρόπο παραγωγής των κρασιών. Στην αίθουσα γευσιγνωσίας μπορείτε να δοκιμάσετε τα κρασιά Δουλουφάκη, να γνωρίσετε τα χαρακτηριστικά τους και να μάθετε για τις ποικιλίες των σταφυλιών και τον κρητικό αμπελώνα. Επίσης, αν έχετε χρόνο, υπάρχουν οργανωμένες μικρές εκδρομές στα αμπέλια, σε σημεία με πανοραμική θέα της αμπελουργικής περιοχής και στην κάβα με τα βαρέλια.


Πως πέρασαν οι περσινοί μας επισκέπτες στο οινοποιείο μας;

Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-15:30, έπειτα από ραντεβού. Στις 10:00, 12:00 και 14:00 υπάρχουν προγραμματισμένες ξεναγήσεις, οπότε εάν επιλέξετε αυτές τις ώρες θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε καλύτερα!
Το οινοποιείο μας είναι κλειστό τα σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες.

Μιλάμε Ελληνικά και Αγγλικά.

Υπάρχει χώρος στάθμευσης για το αυτοκίνητό σας.

Τα παιδιά σας θα περάσουν ευχάριστα την ώρα τους στο οινοποιείο, καθώς τους παρέχονται δραστηριότητες στην αίθουσα γευσιγνωσίας.

Ξενάγηση και Γευσιγνωσία Οίνου στις Δαφνές, κοντά στο Ηράκλειο

Οδηγός για αρχάριους: Πως κάνουμε γευσιγνωσία

Οι Αγγλοσάξονες οινολάτρες, «παίζοντας» με τις λέξεις που αρχίζουν με το γράμμα S, αναφέρονται σε αυτή τη διαδικασία ως "Τα έξι S": Setup, Seeing, Swirling, Sniffing, Slurping, Spitting, που σημαίνουν αντίστοιχα: ετοιμασία του χώρου γευσιγνωσίας, παρατήρηση, ανακίνηση, οσμή, στροβίλισμα στο στόμα (αίσθηση γεύσης) και φτύσιμο του κρασιού.

Μάθετε πως
Ξενάγηση στους αμπελώνες στις Δαφνές
Ξενάγηση στους αμπελώνες στις Δαφνές

Αξιοποιήστε πλήρως την επίσκεψή σας στις Δαφνές, στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Κρήτης!

Οινική Ιστορία από τον 13ο αιώνα
Οικογενειακό Οινοποιείο Δουλουφάκη
Οικογενειακό Οινοποιείο Δουλουφάκη

Το 1930, ο παππούς Δημήτρης Δουλουφάκης αρχίζει επαγγελματικά την παραγωγή οίνων σε παλιά πατητήρια.

Γνωρίστε μας!
Κρητικά κρασιά φτιαγμένα με μεράκι

Χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας τεχνολογικό εξοπλισμό και κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, παράγουμε 16 ετικέτες, που είναι απολύτως χαρακτηριστικές του κρητικού terroir.

Δείτε τα κρασιά

Η απόσταση από το Ηράκλειο προς το οινοποιείο είναι περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Οδήγησέ με
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.