ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Κρητική ποικιλία - Σταφύλι Μαντηλάρι





  Σταφύλια  Μαντηλάρι Ποικιλία σταφυλιών Μαντηλάρι

Το Μαντηλάρι είναι πολύ παλιά γηγενής  κρητική ποικιλία.  Χαρακτηριστικό  της  είναι τα  κρασιά με έντονο κόκκινο χρώμα, φρέσκια φρουτώδη  μύτη  με σκληρές τανίνες, αγριάδα στη γεύση και υψηλή οξύτητα.  Συνήθως  αναμιγνύεται με πιο μαλακά  και  στρογγυλά κρασιά όπως το Κοτσιφάλι και το Λιάτικο. Τα τελευταία χρόνια το χαρμάνι με Syrah μας δίνει ένα  πολύ ενδιαφέρον και πολύπλοκο κρασί.

Είδη κρασιών

Οι τύποι των κρασιών προσδιορίζονται από κάποια συγκεριμένα κριτήρια.

Περισσότερα...

Ελληνικό κρασί

 Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές  αμπελοοινικές περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, η Μακεδονία,  η Θράκη...

Περισσότερα...

Συνοδευτικά τυριά για ερυθρό κρασί

Οι γενικοί κανόνες για τον επιτυχημένο συνδυασμό ερυθρού κρασιού και ποικιλίας τυριών είναι...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.