ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Κρητική ποικιλία - Σταφύλι Μαντηλάρι





  Σταφύλια  Μαντηλάρι Ποικιλία σταφυλιών Μαντηλάρι

Το Μαντηλάρι είναι πολύ παλιά γηγενής  κρητική ποικιλία.  Χαρακτηριστικό  της  είναι τα  κρασιά με έντονο κόκκινο χρώμα, φρέσκια φρουτώδη  μύτη  με σκληρές τανίνες, αγριάδα στη γεύση και υψηλή οξύτητα.  Συνήθως  αναμιγνύεται με πιο μαλακά  και  στρογγυλά κρασιά όπως το Κοτσιφάλι και το Λιάτικο. Τα τελευταία χρόνια το χαρμάνι με Syrah μας δίνει ένα  πολύ ενδιαφέρον και πολύπλοκο κρασί.

Οινοποιία-Οινοποίηση

Οινοποίηση λέμε τις  διαδικασίες που  οδηγούν από το σταφύλι στο κρασί.

Περισσότερα...

SAUVIGNON BLANC Λευκός Ξηρός οίνος

Sauvignon Blanc με μια πινελιά Κρήτης! Το ζεστό κλίμα εμπλουτίζει το άρωμα και δίνει στο κρασί σώμα και ψυχή, χωρίς να απομακρύνει τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του.

Περισσότερα...

Κρητική ποικιλία Λιάτικο

Κρητική ποικιλία που καλλιεργείται ιδιαίτερα στο νομό Ηρακλείου και Λασιθίου και  χρησιμοποιείται για την παραγωγή  των οίνων ΠΟΠ  Δαφνές και ΠΟΠ Σητεία.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.