ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ



Λευκό κρασί

 

Λευκό άσπρο κρασί

Τα λευκά κρασιά παράγονται με τη μέθοδο της κλασσικής λευκής οινοποίησης που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την απουσία εκχύλισης και τον άμεσο διαχωρισμό του μούστου. Εκτός όμως από την κλασσική οινοποίηση, υπάρχει και η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης του σταφυλοπολτού σε χαμηλή θερμοκρασία για μερικές ώρες, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της παραλαβής των αρωμάτων από τη φλούδα του σταφυλιού.

Τα λευκά κρασιά συνδυάζονται συνήθως με λευκά κρέατα, πουλερικά, θαλασσινά και μακαρονάδες.

Δείτε τα λευκά κρασιά Δουλουφάκη