ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 


Κρητικός οίνος

 

Στην Κρήτη υπάρχουν σημαντικοί σε έκταση αμπελώνες. Κρητικό κρασίΚαλλιεργούνται οι  γηγενείς ποικιλίες Βηλάνα, Κοτσιφάλι, Μαντηλάρι, Λιάτικο, Βιδιανό, Μαλβαζία, Πλυτό, Θραψαθήρι. Καλλιεργούνται όμως και διεθνείς ποικιλίες όπως Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Syrah, κ.α.. Στο νησί  έχουν καθοριστεί  τέσσερις Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης κρητικού κρασιού: Πεζά, Αρχάνες, Δαφνές και Σητεία.

Στη σύγχρονη πραγματικότητα το κρητικό κρασί εδώ και χρόνια έχει κερδίσει και συνεχίζει να κερδίζει την προσοχή και την προτίμηση των οινόφιλων.

Το πλήθος των ντόπιων ποικιλιών, η ποικιλοµορφία και η µοναδικότητα των διαφόρων οινοπεριοχών, αλλά και η µεγάλη παράδοση των Κρητικών στο κρασί είναι οι βάσεις για το σημερινό ποιοτικό πρόσωπο του κρασιού της Κρήτης και τη συνεχή ανοδική του πορεία.

Κρητική ποικιλία Κοτσιφάλι

Tο Κοτσιφάλι, μια πολύ αξιόλογη ερυθρή ποικιλία της Κρήτης, καλλιεργείται κυρίως στο Νομό Ηρακλείου.

Περισσότερα...

Συνταγή: Μοσχαρίσιες μπριζόλες

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Άσπρος Λαγός Ερυθρός".

Περισσότερα...

Κρητική ποικιλία Μαντηλάρι

Το Μαντηλάρι είναι πολύ παλιά γηγενής  κρητική ποικιλία.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.