ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 
 Κρητικά οινοποιεία

Δυο λόγια για τα Κρητικά οινοποιεία

 

Η Κρήτη έχει πλούσια αμπελοοινική παράδοση και ιστορία.  Το αρχαιότερο πατητήρι που ανακαλύφθηκε στον κόσμο είναι στις Αρχάνες της Κρήτης, ανάγεται στη Μινωική εποχή. Σήμερα παράγεται περίπου το 20% των ελληνικών κρασιών στην Κρήτη.

Στις μέρες μας υπάρχει  μια νέα γενιά οινοπαραγωγών, οινολόγων, αμπελουργών κ.ά. που προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα του κρητικού κρασιού σε όλες του τις συνιστώσες, µε γνώσεις, όραμα και όρεξη.

Συνοδευτικά αλλαντικά για ερυθρό κρασί

Γενικά τα βραστά, πολύ λιπαρά και αρωματικά αλλαντικά ταιριάζουν με μέτριας τανικότητας....


Περισσότερα...

EPOCH Ερυθρός Ημίγλυκος οίνος

Ευχάριστο ημίγλυκο κρασί με αρώματα βοτάνων.

Περισσότερα...

Κρητική ποικιλία Κοτσιφάλι

Tο Κοτσιφάλι, μια πολύ αξιόλογη ερυθρή ποικιλία της Κρήτης, καλλιεργείται κυρίως στο Νομό Ηρακλείου.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.