ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 
 Κρητικά οινοποιεία

Δυο λόγια για τα Κρητικά οινοποιεία

 

Η Κρήτη έχει πλούσια αμπελοοινική παράδοση και ιστορία.  Το αρχαιότερο πατητήρι που ανακαλύφθηκε στον κόσμο είναι στις Αρχάνες της Κρήτης, ανάγεται στη Μινωική εποχή. Σήμερα παράγεται περίπου το 20% των ελληνικών κρασιών στην Κρήτη.

Στις μέρες μας υπάρχει  μια νέα γενιά οινοπαραγωγών, οινολόγων, αμπελουργών κ.ά. που προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα του κρητικού κρασιού σε όλες του τις συνιστώσες, µε γνώσεις, όραμα και όρεξη.

Κρασί & Φαγητό

Το αρμονικό πάντρεμα φαγητού και κρασιού είναι σημαντικό γιατί αναδεικνύονται οι γεύσεις και μεγαλώνει η απόλαυση.

Περισσότερα...

Ποικιλία Sauvignon Blanc

Λευκή ποικιλία γαλλικής προέλευσης η οποία καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο αλλά και με επιτυχία στους ελληνικούς αμπελώνες.

Περισσότερα...

Εμφιάλωση κρασιού

Είναι το τελευταίο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας  και περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που γίνονται στο χώρο του εμφιαλωτηρίου.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.