ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 
 Κρητικά οινοποιεία

Δυο λόγια για τα Κρητικά οινοποιεία

 

Η Κρήτη έχει πλούσια αμπελοοινική παράδοση και ιστορία.  Το αρχαιότερο πατητήρι που ανακαλύφθηκε στον κόσμο είναι στις Αρχάνες της Κρήτης, ανάγεται στη Μινωική εποχή. Σήμερα παράγεται περίπου το 20% των ελληνικών κρασιών στην Κρήτη.

Στις μέρες μας υπάρχει  μια νέα γενιά οινοπαραγωγών, οινολόγων, αμπελουργών κ.ά. που προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα του κρητικού κρασιού σε όλες του τις συνιστώσες, µε γνώσεις, όραμα και όρεξη.

Ποικιλία Sangiovese

Το Sangiovese είναι ποικιλία που του ταιριάζουν τα θερμά και ξηρά κλίματα.

Περισσότερα...

Η τέχνη της δοκιμασίας οίνων

Η γευσιγνωσία είναι η γνωριμία με το κρασί που δοκιμάζουμε, η αντίληψη του χαρακτήρα του χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας.

Περισσότερα...

Συνταγή: Τηγανιτή αθερίνα και καλαμάρια

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Enotria Λευκός".

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.