ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 


Ερυθρό κρασί

 

Ερυθρό κόκκινο κρασί

Σημαντικό διακριτικό κάθε κρασιού είναι  το χρώμα του.  Για τα ερυθρά κρασιά χρησιμοποιούνται φυσικά ερυθρές ποικιλίες και ακολουθείται η ερυθρά οινοποίηση. Επειδή οι χρωστικές ουσίες (ανθοκυάνες) υπάρχουν σχεδόν αποκλειστικά στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών, για να πάρουμε κόκκινο κρασί, πρέπει για ένα διάστημα να συνυπάρχουν σε επαφή μέσα στη δεξαμενή τόσο η φλούδα όσο και ο χυμός.  Η διάρκεια της εκχύλισης είναι καθοριστικός παράγοντας  για την ποιότητα του κόκκινου κρασιού και των χαρακτηριστικών του. Για την παραγωγή κρασιών που θα καταναλωθούν φρέσκα η εκχύλιση είναι σύντομη. Τα κρασιά παλαίωσης έχουν ανάγκη από μεγαλύτερο χρόνο εκχύλισης.

Τα κόκκινα κρασιά συνδυάζονται συνήθως με κόκκινα κρέατα, σχάρας, φούρνου, αλλαντικά, κίτρινα τυριά και καπνιστά τρόφιμα.

Δείτε τα ερυθρά κρασιά Δουλουφάκη

ENOTRIA Ροζέ Ξηρός οίνος

Ένα σαγηνευτικό ροδόχρωμο κρασί, χαρμάνι δύο ποικιλιών: το αυθεντικά κρητικό Κοτσιφάλι κατά 60%...

Περισσότερα...

Κρητική ποικιλία Μαντηλάρι

Το Μαντηλάρι είναι πολύ παλιά γηγενής  κρητική ποικιλία.

Περισσότερα...

Κρητική Ποικιλία Malvasia

Διάσημο κρητικό κρασί  την εποχή της Ενετοκρατίας.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.