ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Εμφιάλωση κρασιού

Εμφιάλωση κρασιού



Μεγάλη σημασία για το κρασί έχει και η εμφιάλωση.

Είναι το τελευταίο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας  και περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που γίνονται στο χώρο του εμφιαλωτηρίου. Τα βασικά μηχανήματα του εμφιαλωτηρίου είναι το πλυστικό φιαλών, το γεμιστικό και το ταπωτικό.  Η κλασική μέθοδος πωματισμού χρησιμοποιεί το φυσικό φελλό που απομονώνει το κρασί από τους μικροοργανισμούς και αποτρέπει την διείσδυση αέρα. Ο φελλός παράγεται από το φλοιό ενός συγκεκριμένου  δέντρου. Συνήθως ακολουθεί άμεσα και η επικόλληση της ετικέτας.

Συνταγή για πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

Συνδυάζεται άριστα με ένα πλατώ από κρητικά τυριά και το κρασί σας.

Περισσότερα...

ENOTRIA Ροζέ Ξηρός οίνος

Ένα σαγηνευτικό ροδόχρωμο κρασί, χαρμάνι δύο ποικιλιών: το αυθεντικά κρητικό Κοτσιφάλι κατά 60%...

Περισσότερα...

Κρητική Ποικιλία Malvasia

Διάσημο κρητικό κρασί  την εποχή της Ενετοκρατίας.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.