ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Εμφιάλωση κρασιού

Εμφιάλωση κρασιού



Μεγάλη σημασία για το κρασί έχει και η εμφιάλωση.

Είναι το τελευταίο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας  και περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που γίνονται στο χώρο του εμφιαλωτηρίου. Τα βασικά μηχανήματα του εμφιαλωτηρίου είναι το πλυστικό φιαλών, το γεμιστικό και το ταπωτικό.  Η κλασική μέθοδος πωματισμού χρησιμοποιεί το φυσικό φελλό που απομονώνει το κρασί από τους μικροοργανισμούς και αποτρέπει την διείσδυση αέρα. Ο φελλός παράγεται από το φλοιό ενός συγκεκριμένου  δέντρου. Συνήθως ακολουθεί άμεσα και η επικόλληση της ετικέτας.

Συνοδευτικά τυριά για λευκό κρασί

Υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες για τον επιτυχημένο συνδυασμό λευκού κρασιού και ποικιλίας τυριών, που θα σας βοηθήσουν...

Περισσότερα...

Συνταγή: Μαριναρισμένη χοιρινή μπριζόλα

Συνδυάζεται άριστα με το κρασί Δουλουφάκη "Alargo".

Περισσότερα...

Κρητική Ποικιλία Malvasia

Διάσημο κρητικό κρασί  την εποχή της Ενετοκρατίας.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.