ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 
Ελληνικά οινοποιεία

 Ελληνικά οινοποιεία

 

 

Από το 1980 και μετά με τις συνεχείς προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών, τα ελληνικά κρασιά που παράγονται  είναι υψηλού επιπέδου.  Κατακτούν δε σημαντικές διακρίσεις σε  διεθνείς  διαγωνισμούς οίνου και  έχουν δυναμική εμφάνιση στις αγορές του εξωτερικού. Μεγάλες  ιδιωτικές  επιχειρήσεις οινοποιίας διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ελληνικά συνεταιριστικά οινοποιεία με σημαντικό δυναμικό σε περιοχές με ονομασία προελεύσεως έχουν βελτιώσει  σημαντικά την παραγωγή τους στον  τομέα των εμφιαλωμένων. Μικροί παραγωγοί με οικογενειακά οινοποιεία και  ιδιόκτητους αμπελώνες εστιάζουν  στην παραγωγή  ιδιαίτερων κρασιών. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας  είναι η Ελλάδα να ξανακερδίζει τη φήμη που είχαν  αποκτήσει τα κρασιά της από την αρχαιότητα.

Κρητική ποικιλία Μοσχάτο Λευκό (Σπίνας)

Το Μοσχάτο Σπίνας είναι κλώνος του Μοσχάτου  και παίρνει το όνομά του από την κοινότητα της Σπίνας  στην επαρχία Σελίνου του Ηρακλείου.

Περισσότερα...

Κρητική ποικιλία Βηλάνα

Η λευκή αυτή ποικιλία καλλιεργείται και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Περισσότερα...

Είδη κρασιών

Οι τύποι των κρασιών προσδιορίζονται από κάποια συγκεριμένα κριτήρια.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.