ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 


Η χρονιά φέτος ήταν  πολύ καλή,  χάρη στις ήπιες θερμοκρασίες αυτού του καλοκαιριού, τις δροσερές νύχτες και το συνεχές βοριαδάκι που φυσούσε στην Κρήτη. Ξεκινήσαμε τον φετινό τρυγητό  πρώιμα, την πρώτη Δευτέρα του Αυγούστου 5/8, με το  Chardonnay και Sauvignon Blanc.
Απο 10 ως 16 Αυγούστου τρυγήσαμε το  Λιάτικο,  το Μοσχάτο Λευκό και  Μαλβαζία di Candia Aromatica.  Όπως κάθε χρόνο, μια ποσότητα Λιάτικο και Μαλβαζία αφέθηκε κάτω από το ζεστό ήλιο του Αυγούστου για λιάσιμο  και  παραγωγή φυσικώς γλυκού κρασιού.
Μετά της Παναγίας συνεχίσαμε με Κοτσιφάλι και Syrah.
Το Βιδιανό σταφύλι τρυγήθηκε μια ποσότητα πρώιμα, από 22 ως 24 Αυγούστου και η υπόλοιπη ποσότητα όψιμα από 11 ως 14 Σεπτεμβρίου.
Το Cabernet  Sauvignon τρυγήθηκε από 27-31 Αυγούστου και ακολούθησε η Βηλάνα από 1 ως 10 Σεπτεμβρίου.
Η φετινή συγκομιδή έκλεισε με το Μαντηλάρι.
Τα φετινά κρασιά του Οινοποιείου, βρίσκονται πλέον στις δεξαμενές και αναμένονται γεμάτα, με πλούσια ποικιλιακά αρώματα.Συνοδευτικά τυριά για ροζέ κρασί

Επιλέξτε τα κατάλληλα συνοδευτικά τυριά για το ροζέ κρασί...

Περισσότερα...

Συνταγή: Παστίτσιο

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Enotria Ροζέ".

Περισσότερα...

Συνταγή: Πιλάφι με γαρίδες

Συνδυάζεται άριστα με το κρασί Δουλουφάκη "Δάφνιος  Λευκός".

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.