ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Στα αμπέλια στις Δαφνές έχει αρχίσει η συγκομιδή των σταφυλιών.
Μετά από την δύσκολη περσυνή καλλιεργητική χρονιά λόγω περονόσπορου, η φετινή συγκομιδή φαίνεται ότι θα είναι πολύ καλή.
Τα σταφύλια είναι υγιή, ο καιρός έχει βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα και έχουμε ξεκινήσει το τρύγο με πολύ όρεξη.
Μέσα από συνεχή δειγματοληψία και την αξιολόγηση, προσδιορίζουμε τα επίπεδα ζακχάρων, οξύτητας και φαινολικής ωριμότητας, για να τρυγηθούν τα σταφύλια την κατάλληλη ώρα.
Ο τρύγος ξεκίνησε στις 10 Αυγούστουμε τις ποικιλίες Sauvignon Blanc και Chardonnay.
Μετά της Παναγίας ακολούθησε η Μαλβαζία, το Μοσχάτο Λευκό και το Λιάτικο από τα οποία λιάσαμε μια ποσότητα για να φτιάξουμε το γλυκό κρασί.
Τώρα συνεχίζουμε τον τρυγητό με την Βηλάνα και το Βιδιανό και έπονται τα κόκκινα Κοτσιφάλι, Syrah, Cabernet Sauvignon και Sangiovese.
Θα τελειώσουμε με τελευταία ποικιλία το Μαντηλάρι που όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμο μετά τις 15 Σεπτεμβρίου .


Συνταγή: Μπαρμπούνια τηγανιτά

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Sauvignon Blanc".

Περισσότερα...

Ποικιλία Sangiovese

Το Sangiovese είναι ποικιλία που του ταιριάζουν τα θερμά και ξηρά κλίματα.

Περισσότερα...

Κρασί & Φαγητό

Το αρμονικό πάντρεμα φαγητού και κρασιού είναι σημαντικό γιατί αναδεικνύονται οι γεύσεις και μεγαλώνει η απόλαυση.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.