ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Γλυκό κρασί από λιαστά σταφύλια. Για το γλυκό κρασί φέτος έχουμε βοηθό τον καιρό και τις καλές καλλιεργητικές συνθήκες και έχουμε ήδη ξεκινήσει τη παραγωγή του. Οι ποικιλίες είναι Λιάτικο, Μαλβαζία και Μοσχάτο. Τα σταφύλια τρυγήθηκαν υπερώριμα, με περιεκτικότητα σε ζάκχαρα περισσότερο απο 320 gr/lt. Τα απλώσαμε στον ήλιο , μέσα στο αμπέλι ανάμεσα στις κουρμούλες και τα αφήσαμε εκεί για 5 ημέρες για να αφυδατωθούν μέχρι να σταφιδιάσουν οι ρόγες και να συμπυκνωθεί η γλύκα τους.

Τα σταφύλια όταν ήρθαν στο οινοποιείο μοσχοβολούσαν γλυκές μυρωδιές από σταφίδα, σύκο και μέλι.
Πραγματικά με αρκετή δυσκολία τα συμπιέσαμε , για να μας δώσουν τον παχύρευστο και πυκνό μούστο τους. Η ζύμωση έχει ήδη ξεκινήσει και ένα μέρος της γλύκας αυτής θα μετατραπεί μέσω της ζύμωσης σε αλκοόλ.

 
 

Κρητική συνταγή "Παπά-Μανόλης"

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Άσπρος Λαγός Eρυθρός".

Περισσότερα...

Συνοδευτικά αλλαντικά για λευκό κρασί

Γενικά τα λευκά ξηρά κρασιά ταιριάζουν με ζαμπόν (jambon) από ενιαίο κομμάτι χοιρινό μπούτι, πατέ...


Περισσότερα...

SAUVIGNON BLANC Λευκός Ξηρός οίνος

Sauvignon Blanc με μια πινελιά Κρήτης! Το ζεστό κλίμα εμπλουτίζει το άρωμα και δίνει στο κρασί σώμα και ψυχή, χωρίς να απομακρύνει τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.