ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

 

Γλυκό κρασί από λιαστά σταφύλια. Για το γλυκό κρασί φέτος έχουμε βοηθό τον καιρό και τις καλές καλλιεργητικές συνθήκες και έχουμε ήδη ξεκινήσει τη παραγωγή του. Οι ποικιλίες είναι Λιάτικο, Μαλβαζία και Μοσχάτο. Τα σταφύλια τρυγήθηκαν υπερώριμα, με περιεκτικότητα σε ζάκχαρα περισσότερο απο 320 gr/lt. Τα απλώσαμε στον ήλιο , μέσα στο αμπέλι ανάμεσα στις κουρμούλες και τα αφήσαμε εκεί για 5 ημέρες για να αφυδατωθούν μέχρι να σταφιδιάσουν οι ρόγες και να συμπυκνωθεί η γλύκα τους.

Τα σταφύλια όταν ήρθαν στο οινοποιείο μοσχοβολούσαν γλυκές μυρωδιές από σταφίδα, σύκο και μέλι.
Πραγματικά με αρκετή δυσκολία τα συμπιέσαμε , για να μας δώσουν τον παχύρευστο και πυκνό μούστο τους. Η ζύμωση έχει ήδη ξεκινήσει και ένα μέρος της γλύκας αυτής θα μετατραπεί μέσω της ζύμωσης σε αλκοόλ.

 
 

Κρητική ποικιλία Μαντηλάρι

Το Μαντηλάρι είναι πολύ παλιά γηγενής  κρητική ποικιλία.

Περισσότερα...

FEMINA Λευκός Ξηρός οίνος

Ένα εξαιρετικό αρωματικό κρασί φαγητού, διάσημο κατά την εποχή της Ενετοκρατίας -μεταξύ 14ου και 16ου μ.Χ αιώνα- που εντυπωσιάζει με τη φρεσκάδα...

Περισσότερα...

ΑΣΠΡΟΣ ΛΑΓΟΣ Λευκός Ξηρός οίνος

Ένα μοναδικό λευκό κρασί από την κορυφαία κρητική ποικιλία Βιδιανό, φυτεμένη στο εξαιρετικό αμπελοτόπι...

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας.