ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Sangiovese Ερυθρός Δουλουφάκη 2012

Οίνος Επιτραπέζιος

Εκτυπώστε ή αποθηκεύστε σε PDF!Ετικέτα κρασιού Συνταγή

SANGIOVESE Ερυθρό Ξηρό κρασί

 

Ο οινοποιός εμπνεύστηκε αυτό το συνδυασμό της ποικιλίας Sangiovese (70%) με το Cabernet Sauvignon (30%) από τις ιταλικές οινολογικές σπουδές του. Ο ήλιος και η ζέστη του Μεσογειακού κλίματος δίνουν σε αυτό το κρασί ωριμότητα και όγκο, καθώς και ιδιότυπο κρητικό χαρακτήρα.

 

Στις Δαφνές του Ηρακλείου Κρήτης, σε υψόμετρο 350 μέτρων.


 

Κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. H ζύμωση γίνεται στους 24 με 28°C.


 

Το κρασί ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για δώδεκα μήνες. Χρησιμοποιούνται βαρέλια καινούρια, δεύτερης και τρίτης χρήσης.


 

Αλκοόλ: 13,4% vol
Υπολειμματικά σάκχαρα: 2,5 gr/lt
Ολική οξύτητα: 6,3 gr/lt
Ολικό θειώδες: 57 mg/lt


 

750ml


 

Το κρασί έχει κάθε δυνατότητα να παλαιώσει δέκα χρόνια.


 

Πικάντικες νότες από καπνό, κεράσι, μαύρη σοκολάτα και αρώματα Κρητικών βοτάνων. Πυκνή δομή με βελούδινες τανίνες. Αρώματα από πολύπλοκα μαύρα φρούτα να κυριαρχούν στον ουρανίσκο και μακριά επίγευση.


 

Σερβίρεται σε θερμοκρασία 17°C και είναι ιδανικός συνδυασμός με κόκκινο κρέας, κυνήγι, πλούσιες σάλτσες ή σκληρό κίτρινο τυρί.



 
Έτος Χώρα Διαγωνισμός / Γευσιγνωσία Εσοδεία Διάκριση
2008 France Challenge International du Vin 2004 Bronze medal