ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ


Γευσιγνωσίες κρητικών κρασιών Δουλουφάκη

Γευσιγνωσίες Κρητικών Κρασιών στο Οινοποιείο 

Το οινοποιείο Δουλουφάκη βρίσκεται στις Δαφνές Ηρακλείου, στην Κρήτη. Το οινοποιείο μας είναι επισκέψιμο. Μπορείτε να έρθετε (κατόπιν συνεννόησης) για να σας δείξουμε το χώρο του οινοποιείου και τον τρόπο παραγωγής  των κρητικών κρασιών μας.
Στην αίθουσα γευσιγνωσίας μπορείτε να δοκιμάσετε τα κρασιά μας, να γνωρίσετε τα  χαρακτηριστικά τους και να μιλήσουμε για τις ποικιλίες των σταφυλιών και τον κρητικό αμπελώνα.


Παρακαλούμε επικοινωνήστε έγκαιρα μαζί μας,να μας ενημερώσετε για την επίσκεψή σας για γευσιγνωσία των κρητικών κρασιών μας στο 2810792017 ή στείλτε μας email στο mail.

Υπάρχει χρέωση γευσιγνωσίας 5€ ανά άτομο.

Καταναλώστε το κρασί με μέτρο...Επισκέψιμες ώρες: Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-15:30, έπειτα από ραντεβού.

Δείτε εδώ οδηγίες για τη διαδρομή - Χάρτης για εκτύπωσηΔυο λόγια για τη γευσιγνωσία οίνου

Για μια επιτυχημένη γευστική δοκιμή κρασιών είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν ορισμένα βήματα συγκεκριμένης και ειδικής τεχνικής για την εξέταση της όψης, των αρωμάτων και των γευστικών χαρακτηριστικών του κρασιού, με αποτέλεσμα όλη η διαδικασία να βασίζεται σε τρία κυρίως σημεία: την οπτική, την οσφρητική και τη γευστική εξέταση.

Κατόπιν αυτών και των όποιων εκτιμήσεων γίνονται κατά τη διάρκειά τους, δημιουργείται μια γενική αίσθηση που αφήνει το δοκιμαζόμενο κρασί, η «γενική εντύπωση», που αφορά στη συνολική εικόνα του κρασιού και ανάμεσα σε άλλα στο κατά πόσο είναι τυπικό της ποικιλίας και της περιοχής από όπου προέρχεται, στην εκτίμηση του δυναμικού παλαίωσής του,  κ.α.

Οι Αγγλοσάξονες οινολάτρες, «παίζοντας» με τις λέξεις που αρχίζουν με το γράμμα S, αναφέρονται σε αυτή τη διαδικασία ως "Τα έξι S":  Setup, Seeing, Swirling, Sniffing, Slurping, Spitting, που σημαίνουν αντίστοιχα: ετοιμασία του χώρου γευσιγνωσίας, παρατήρηση, ανακίνηση, οσμή, στροβίλισμα στο στόμα (αίσθηση γεύσης) και φτύσιμο του κρασιού.


Δείτε αυτό το video γευσιγνωσίας από τον Andreas Larsson, παγκοσμίως καλύτερο σομελιέ 2007
Δοκιμάζει με 100% τυφλή γευσιγνωσία το FEMINA Λευκό Ξηρό οίνο 2015.
Το Femina φτιάχνεται από 100% σταφύλια Malvasia di Candia Aromatica, που καλλιεργούνται στους αμπελώνες μας στην Κρήτη.