ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Συνταγή για Κεφτέδες με μακαρόνια

Για 6 άτομα


Δάφνιος Ερυθρός Δουλουφάκη

Κεφτέδες με μακαρόνια

Συνδυάζεται άριστα με  το κρασί Δουλουφάκη "Δάφνιος  Ερυθρός"



Υλικά για τη σάλτσα

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
3/4 κούπας  ελαιόλαδο                     
αλάτι-πιπέρι
4 κούπες ψιλοκομμένη ντομάτα


Υλικά για τα κεφτεδάκια

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
ψίχα 1/3 ψωμιού
αλάτι - πιπέρι
2 κ.σ. λάδι
μαϊντανό
άνηθο

500 γρ. σπαγγέτι


Εκτέλεση

1. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τριμμένο καρότο σε μία μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέστε τις ντομάτες, αλατίστε και σιγοβράστε το για 35 λεπτά  περίπου ώστε να δέσουν.
2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και πλάστε τα  κεφτεδάκια. Προαιρετικά μπορείτε να τα βουτήξετε σε ένα μπολ με φρυγανιά τριμμένη.
3. Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι λίγα-λίγα μέχρι να ροδίσουν και βγάζετε τα πρώτα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν καλά.
4. Βράστε τα μακαρόνια al dente, ανακατέψτε τα με τη σάλτσα και τοποθετήστε τα  κάτω από τα κεφτεδάκια.